Srbi doneli pobedu Australiji

srbi-doneli-pobedu-australiji

Vesti

Daniel Milošović je odlukom sudija pobedio Šakame Hauarda

Prošlog petka u sportskoj sali Vitlam centra u sidnejskom predgrađu Liverpul, održan je međunarodni turnir u boksu, kik boksu i tajlandskom boksu – pod nazivom „Noć šampiona“.

Rukavice su ukrstili najbolji borci iz Australije i Novog Zelanda, a ovaj borilački spektakl održan je u organizaciji „Jež Promotions“, poznatog brenda našeg majstora borilačkih veština Slavka Ježa.

Na programu ovog svojevrsnog derbija dve okeanijske zemlje, viđena je čak 21 borba u pomenutim borilačkim veštinama, a učestvovali su neki od trenutno najboljih i najpoznatijih takmičara u tim sportovima na ovom podnebljem.

U direktnom sudaru Australijanaca i Novozelanđana, bolji su bili domaći takmičari, i to zahvaljujući fantastičnim pobedama naših, srpskih asova – Miloša Rastovića u kik boksu do 92 kilograma i boksera Daniela Milošovića u kategoriji do 63,5 kilograma.

Miloš Rastović posle pobede nad Ah-Lamom iz Novog Zelanda

Rastović, koji je inače član Heng Kuai Martial Arts kluba, slavio je u uzbudljivoj borbi protiv Novozelanđanina Foua Ah-Lama. Naš borac je još jednom potvrdio vrhunsku klasu, koja mu je ranije i donela aktuelnu titulu prvaka Australije u super-kruzer kategoriji u ISKA verziji, kao i svetsku krunu u istoj kategoriji u verziji WKF.

Veliku pobedu australijskom timu doneo je i bokser Daniel Milošović, koji je odlukom sudija savladao šampiona Novog Zelanda Šakama Hauarda. Ovaj trijumf je svakako ogroman podsticaj za mladog borca, koji vredno trenira u Lights Out klubu, pod stručnim okom Dragomira Dubočanina i Slavka Ježa.

Trener Dragomir Dubočanin i osoblje posle pobede Daniela Milošovića

Pored borbi „kengura“ i „kivija“, u sportskom spektaklu su učestvovali i takmičari iz Papua Nove Gvineje, kao i mladi i perspektivni borci elitnih australijskih klubova – House of Lions, Pollets Martial Arts, NOX Boxing Club, Tamworth Fighting Arts, INRG Martial Arts, HIT Liverpool, Ellite Martial Arts, Bass Hill Fight Club, Oni Fight Team, IMC Liverpool, TKO Boxing Sydney, Fight IQ Cairns, Heng Kuai Martial Arts i drugi, uključujući i članove već pomenutih Team Jez i Lights Out iz Murbenka.

Srpski navijači na tribinama

Više stotina gledalaca u sali i hiljade onih koji su spektakl pratili putem direktnog prenosa na internetu, uživali su u borbama koje su bile na najvišem nivou, a trajale su od 19.00 časova do iza ponoći.

Podrška našim momcima

U pauzi između borbi, proslavjeni trener Slavko Jež govorio je za „Vesti“ o značaju borilačkih veština.

– Jedna od najočiglednijih prednosti bavljenja borilačkim veštinama je odlična fizička spremnost, zaštita u opasnim situacijama, samopouzdanje da se nosite sa sukobima i branite se ako je potrebno – kazao je Jež.

Srpski navijači na tribinama

Prema njegovim rečima, borilačke veštine zahtevaju i mentalnu i fizičku disciplinu.

– Vežbanje borilačkih veština može pomoći u poboljšanju fokusa, koncentracije i mentalne jasnoće. Takođe vas može naučiti strpljenju, istrajnosti, da se oslobodite stresa i poboljšate mentalno zdravlje. Kako napredujete u svojim veštinama i tehnikama, možda ćete se osećati sigurnije i u drugim oblastima svog života – dodao je Slavko Jež.

Slavko Jež sa voditeljem programa i hostesama

Postoji mnogo različitih vrsta borilačkih veština, od kojih svaka ima svoje jedinstvene tehnike, filozofiju i stilove, među kojima su karate, tekvondo, džudo, džiu-džicu, kung fu, boks, kik boks…

Borilačke veštine uključuju različite tehnike, kao što su udaranje rukom, nogom, hvatanje i odbrana. Često se praktikuju za samoodbranu, fitnes i takmičenje. Mnoge borilačke veštine takođe uključuju mentalne i duhovne aspekte, kao što su meditacija, disciplina i fokus.

Miloš Rastović okružen grupom svojih navijača iz srpske zajednice

– Mnoge od ovih veština imaju i bogatu kulturnu istoriju i tradiciju. Bavljenje borilačkim veštinama može pružiti dublje uvažavanje i razumevanje drugih kultura i može pomoći u promovisanju kulturne razmene i razumevanja – istakao je Slavko Jež.

Rasadnik talenata u Murbenku

Veliki broj naše dece i mladih, ne samo iz Liverpula već i iz drugih predgrađa sidnejske metropole, treniraju borilačke veštine kod majstora ovih sportova Slavka Ježa i Dragomira Dubočanina.

Treninzi se održavaju u prostorijama „Lights Out Fight Club“, na adresi 4/86 Heathcote Rd u Murbenku kod Liverpula. Za sve informacije možete pozvati Dragomira na broj telefona 0410 021 002 ili Slavka na 0424 166 848.

Detaljnije