Revija golova za kraj sezone

Vesti
Trostruki strelac Eron Piterson u duelu s igračem Tigrova

Posle tri uzastopna nerešena rezultata u prvenstvu, fudbaleri Boniriga su na rastanku od svojih navijača za ovu sezonu zabeležili ubedljivu pobedu protiv Tigrova sa severa Sidneja – 4:1 (2:0).

Bila je to po svemu sudeći poslednja utakmica Belih orlova u ovoj godini, pošto je mala verovatnoća da će se dva zaostala meča, protiv Sent Džordža i Blektauna, uopšte i odigrati.

Fudbaleri iz Boniriga su tako na koncu sezone pune uspona i padova uspeli da prikažu jednu od najboljih igara u godini, a terensku nadmoć su vrlo brzo krunisali s dva gola, u 9. i 18. minutu.

Apsolutni junak meča bio je iskusni napadač Orlova Eron Piterson, koji je zabeležio svoj prvi het-trik u sezoni, pošto je zatresao mrežu i u 84. minutu.

Ipak, uzbuđenja nisu izostala jer su kod 2:0 za domaći tim gosti uspeli da se vrate u život sredinom nastavka igre, kada su u 64. minutu preko Adelija prepolovili prednost Boniriga.

U tim trenucima, pobeda srpskog kluba bila je ugrožena, jer su Tigrovi svim silama pokušavali da dođu do izjednačenja.

Sve njihove nade potopio je Piterson, a dokusurio ih je u nadoknadi vremena mladi Maksim Jež, svojim trećim pogotkom na poslednja dva susreta – 4:1.

Posle ovakve partije na kraju takmičarske godine, ostaje još veći žal što Orlovi nisu ranije i u kontinuitetu uspeli da igraju dobro i beleže pobede.

Kvalitet očigledno imaju, ali za njima opet ostaje sezona za zaborav, u kojoj najuspešniji srpski klub ponovo nije uspeo da ostvari glavnu ambiciju da se vrati u Premijer ligu Novog Južnog Velsa, pa će to ostati glavni zadatak za 2023.

Vanredna skupština u utorak

Iz Uprave Belih orlova stigla je informacija da će u utorak, 9. avgusta, sa početkom od 19.00 časoca biti održana Vanredna skupština kluba.

Kako se navodi, sednica je sazvana na zahtev “određenog broja članova kluba“.

“Vanredna skupština Belih Orlova će se održati u Maloj sali Srpskog Centra u Bonirigu. Pozivamo sve članove kluba da prisustvuju održavanju sednice”, objavila je uprava kluba.

Original Article