Prva sluzba i prvo vencanje

U nedelju, na dan Sv. Vasilija Ostroškog, posebno svecano je bilo u novoizgradenoj crkvi Uspenija Presvete Bogorodice na Zlatnoj Obali. U jutarnjim satima prvo bogosluženje pod novim krovom obavio je sveštenik Dušan Stefanov.
Radovi na crkvi su poceli još 3. marta 1998. godine, a 5. maja 2001. vladika australijsko-novozelandski Nikanor je osveštao krstove i kupolu koji su postavljeni na taj dan.
I pored silne želje, za protekli Vaskrs još nije bilo sve spremno da bi vernici bili pod novim krovom, tako da je kao dan prve zvanicne službe zabeležen 12. maj 2002.
Ovo je druga crkva koju je sa svojim parohijanima sagradio otac Dušan Stefanov u Australiji, (prva je završena u Lajting Ridžu 1998.), a na lepotici sa Zlatne Obale je ostalo da se postavi još sedam krstova i kupola. I ikonostas pred kojim su vernici stajali u nedelju je privremeno pozajmljen iz Melburna, a uskoro se ocekuje trajni koji je uraden u Srbiji.
– Sve bi konacno moralo da bude završeno do 28. avgusta, do Uspenija Presvete Bogorodice, a tada ocekujemo da ce vladika Nikanor doci i zvanicno osvetiti crkvu – kaže otac Dušan.
Ovaj sveštenik i porodica Stefanov veliki praznik u nedelju nikada nece zaboraviti. Pod novim krovom u novoj crkvi je priredeno i prvo vencanje, a mladoženja je bio, niko drugi do Dušanov sin, Nikola Stefanov koji je sklopio brak sa Natalijom Jazevski.
Cin vencanja su obavili sveštenici iz Brizbejna, otac Velibor Bojicic iz crkve u Vajkolu i otac Milan Cvetkovic iz crkve u Volcer Stritu.
Vencanju je prisustvovalo preko 250 zvanica i gostiju, a svi su oni poželeli da još mnogo brakova bude sklopljeno u crkvi na Zlatnoj Obali.