Prijem generalnog konzula Ivane Stojiljković u Kvesturi Udine

2. decembar 2019. godine

GK Ivana Stojiljković postila je 2.decembra Udine i tom prilikom se sastala sa Kvestorom u Udinama, dr. Manuelom de Bernardin (Manuela de Bernardin).

Stojiljković se zahvalila na dosadašnjoj saradnji i posebno istakla bezbednosno i pravovremeno reagovanje policije sredinom avgusta meseca ove godine, kada je biciklista nasrnuo na našu mladu košarkašku reprezentaciju.

Kvestor je istakla da su to veoma retki slučajevi jer Udine, iako važi za multikulturnu sredinu, veoma je bezbednosno miran grad i da je slučaj od letos bio individualni čin čoveka u alkoholisanom stanju , ali da je brza reakcija policije sprečila da dođe do neželjenih posledica.

Takođe, Bernardin je pohvalila srpsku zajednicu u Udinama koja je na četvrtom mestu po brojnosti i rekla da postoji saradnja na najvišem nivou.

Generalni konzul Stojiljković poklonila je Kvestoru knjigu i turističke brošure o Srbiji i pozvala je da poseti našu zemlju. Bernardin se zahvalila na pozivu i izrazila želju da uskoro poseti i Generalni konzulat Srbije u Trstu prilikom planirane skorašnje posete Kvesturi u ovom gradu.

Original Article