Popis stanovništva i Istraživanje za državljane koji žive u inostranstvu

Popis stanovništva i Istraživanje za državljane koji žive u inostranstvu

1. oktobar 2022.
Aktuelno, Matica, Vesti

5 Views

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova se sprovodi u Srbiji u periodu od 1. do 31. oktobra 2022. godine.

Povodom više upita iz diplomatsko-konzularnih predstavništava o mogućnosti popisa državljana Srbije na boravku u inostranstvu, obaveštavamo da se popis sprovodi samo na teritoriji Srbije. U popisu se prikupljaju podaci i o članovima domaćinstva koji se u vreme popisa nalaze u inostranstvu (školuju se, rade ili borave u inostranstvu iz drugih razloga). Za ta lica podatke daju članovi njihovih domaćinstava u Srbiji.

Napominjemo da je u svrhu popisa lica upućenih na rad u predstavništva Srbije u inostranstvu i članova njihovih porodica, Republički zavod za statistiku (RZS) izradio posebnu aplikaciju kojoj se pristupa preko sledećeg linka: https://istcapi.stat.gov.rs/dkp

Istovremeno obaveštavamo da u periodu sprovođenja popisa, od 1. do 31. oktobra 2022. godine, Republički zavod za statistiku sprovodi Istraživanje o državljanima Srbije koji žive u inostranstvu a koje je namenjeno upravo državljanima koji, sa svim članovima svog domaćinstva ili kao samačko domaćinstvo, žive u inostranstvu.

Upitnik je dostupan na sajtu RZS od 1. oktobra (https://www.stat.gov.rs/). Informacija o istraživanju i link na RSZ dostupni su na sledećim adresama:

https://popis2022.stat.gov.rs/

https://istcapi.stat.gov.rs/INO/LogIn.aspx

Svrha sprovođenja ovog istraživanja je da se dobije potpunija slika o brojnosti, osnovnim demografskim, migracionim, obrazovnim i drugim karakteristikama državljana Republike Srbije u inostranstvu.

Slične objaveArno Gujon u Zaječaru s gradonačelnikom Boškom Ničićem

20. septembar 2022.Gujon: Srbi pokazuju da su jedan narod, gde god da žive

15. septembar 2022.U Novom Sadu otvorena Kancelarija za pravnu pomoć Srbima iz Federacije BiH

14. septembar 2022.

Check AlsoSrbi iz Pljevalja: Ovo je veliki dan za nas

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon zajedno s vladikom …

Original Article