Pesma, igra i prijatni razgovori

pesma,-igra-i-prijatni-razgovori

J. Gajeskov

Bez muzike i kola druženja ne mogu da prođu

Nakon zastoja u radu, prvo zbog korone, a zatim zbog radova na obnovi prostorija doma, Udruženje boraca Kraljevske vojske “Dragoljub – Draža Mihailović“ u sidnejskom predgrađu Grenvil, polako, ali sigurno se vraća redovnim aktivnostima.

Tako je, na primer, u sredu 19. aprila, održano prvo ovogodišnje druženje naših penzionera, kojom prilikom se okupilo 37 gostiju, koji su proveli lepe trenutke uz kolo, kafu, kolače i prijatne razgovore.

Zaduženi za dobar zalogaj i piće
Uvek je veselo na penzionerskim druženjima

Sledeće druženje je zakazano za sredu 26. aprila od 11 sati, gde se očekuje još veći broj posetilaca.

Kako nas je obavestio predsednik nacionalne organizacije, Božidar Savić, uprava priprema veliku tradicionalnu proslavu Dana Ravne gore, u subotu 20. maja od 11 sati, uz zajednički ručak, pesmu i muziku Duleta Milivojevića i Dragana Kotevskog, o čemu će javnost biti opširnije obaveštena putem medija.

Svakako, dolaskom sledeće srede, u Grenvil, na novo penzionersko druženje možete da dobijete i više informacija vezanih za tradicionalnu proslavu.

Pre nekoliko godina, povodom Dana Ravne godine u Grenvilu redovno je bilo preko stotinu gostiju. Ovo prvo ovogodišnje okupljanje, daje nadu, da će spomen dom generala Mihailovića u narednom period ponovo biti pun gostiju.

A, kakva atmosfera je vladala na druženju u subotu, možda mogu bolje da dočaraju fotografije nego reči.

Novo druženje zakazano za 26. april
Prilika za razgovor i druženje

Detaljnije