Otvaranje konkursne izložbe „Za 1000 dinara“


Ostavinska galerija vas poziva na izložbu “Za 1000 dinara”, poslednju ovogodišnju izložbu nastalu putem otvorenog konkursa Ostavinske galerije u Kraljevića Marka 8 u Beogradu. Ostavinska galerija deo je Kulturnog centra Magacin.
Izložba se otvara u utorak, 18.12. od 19 časova i biće otvorena svakog dana od 17-21 čas zaključno sa 23.12.
Ovom prilikom želeli smo da propitamo koliko i kakve umetnosti može da se napravi ili izloži za 1000 dinara i koji su drugi materijalni i nematerijalni resursi sadržani u umetničkom radu. Autore smo pozivali da proizvedu novi ili izlože već postojeći umetnički rad u vrednosti od 1000 dinara, ali i da pobroje sve druge ljudske i materijalne resurse angažovane za nastanak i izlaganje umetničkog rada i da pokušaju da ustanove njihovu nominalnu vrednost.
Na izložbi učestvuju: Irena Jevtović, Zoran Ilić, Jovana Braletić, Nikola Radosavljević, Darija S. Radaković, Nevena Vićentić, Adienn Ujhazi, Aleksandra Nikolić, Anamarija Marinković, Nemanja Milenković, Ana Paula Jelić, Stefan Ilić. Aleksa Spasić, Veljko Vujović, Izabela Mašić, Vladimir Sekulić, Milica Bilanović, Dunja Ožegović i Milan Savić.Original Article