Odlična zabava i sjajna atmosfera

Saša Matić je održao koncert za pamćenje u Melburnu, u petak pred prepunom salom Trak Lounge Bar.

Tražila se karta više

Karte su rasprodate u roku od sat vremena, pošto su puštene u prodaju, tako da su mnogi obožavaoci ostali uskraćeni da uživo gledaju i slušaju poznatog umetnika.

Pre koncerta, Saša je imao i kratak razgovor sa medijima. Prisetio se da je 20. maja 1997. godine prvi put nastupio na televiziji Pink.

– Nastup je bio sa mojom dragom Anom Bekutom. Tačnije svirao sam u lokalu “Lakosta“ u Beogradu, i ona me je tada čula. Kasnije je poželela da zajedno nastupimo u emisiji “A, što ne bi moglo?!“ – seća se Saša Matić.

Prema njegovim rečima, imao je mnogo uzora pre nego što je počeo da se bavi muzikom, među kojima su Oliver Dragojević, Šaban Šaulić, Toma Zdravković, Haris Džinović, ali smatra da je na njega najveći uticaj imao Aca Lukas.

– On je toliko verovao u mene. Sećam se kada je pravio koncert 1999. i imao je 12.000 ljudi u hali. I pozvao me kao specijalnog gosta i najavio kao momka koji će vrlo brzo postati najveća zvezda na Balkanu – priseća se Saša.

Publika nije štedela glasove

Najomiljenija pesma mu je “Anđeo čuvar“, a najzahtevnija “Loša, stara vremena“.

– Šalim se kad pričam prijateljima i kažem im najgore mi je “kad mi traže pred kraj koncerta da pevam tu pesmu“. Da mi traže na početku bilo bi lakše – uz smeh će Matić.

Pesmu koji poslednjih dana rado pevuši, a da nije njegova, jeste “Možda je to ljubav“, Željka Joksimovića, koju rado peva od kada je u Australiji.

– Ja ne rangiram publiku, nema tu neke razlike – u Australiji ili na drugom mestu. Samo smo mi pevači mnogo dostupniji publici u Srbiji, nego vama u Australiji. I onda kad dođemo ovde onda je to praznik i za nas i za vas. Bar mene dočekate skroz raširenih ruku – veselo će Saša Matić.

I potvrdilo se u toku koncerta da je melburška publika bila željna srpskih pevača, i zato ne čudi što su sve pesme Saše Matića pevali u glas, zajedno s njim.

Saša Matić u Melburnu

I poznati umetnik ih je ispoštovao do poslednje note, ili kako kaže “što duže pevaš publici ovde, ona te više ceni“.

Krenuo je sa svojim pesmama, s novog albuma i starim hitovima, a onda napravio žurku za pamćenje, pevajući poznate i rado slušane pesme drugih pevača i narodne, zabavne i rok muzike.

Atmosfera u Traku je bilo fantastičan, i više od dva sata koncerta proteklo je ko za tren. Zato ne čudi što je publika u Melburnu bila oduševljena.

Poslednji nastup, Saša je imao u Pertu (subota), a u nedelju je otputovao iz Australije.

Чланак Odlična zabava i sjajna atmosfera се појављује прво на Vesti online.