Novo sediste Ministarstva za dijasporu

NOVO SEDIŠTE MINISTARSTVA ZA DIJASPORU

SIGURNA KUćA OTADŽBINI

Ministarstvo za dijasporu Vlade Srbije najzad će se, uskoro, useliti u adekvatne prostorije. Reč je o zgradi u ulici Vasina broj 20 (ugao sa Zmaj Jovinom), površine 1.300 kvadratnih metara, u strogom centru Beograda. U toj zgradi će naša dijaspora imati svoju kuću i svoj siguran kutak.
– Prizemlje i prvi sprat biće u funkciji ministarstva, dok će kancelarije na drugom spratu, odnosno u potkrovlju biti ustupljene našim organizacijama, udruženjima i asocijacijama, kao i pojedincima iz rasejanja, da imaju na raspolaganju svoj kutak, odakle će obavljati poslove kada dođu u otadžbinu – objašnjava Aleksandar čotrić, zamenik ministra dijaspore.
On i Miodrag Jakšić, pomoćnik ministra, minulog vikenda predvodili su predstavnike dijaspore iz Kanade, Nemačke, Francuske i Švajcarske, da obiđu ovu zgradu čije renoviranje predstoji narednih dana, budući da je, koliko se moglo videti, neophodno sređivanje. Ova zgrada, izuzetne arhitektonske lepote, građena je pre Drugog svetskog rata, a niz godina je bila u posedu sada već uveliko likvidirane Beogradske banke AD. Ministarstvo za dijasporu očekuje da se za mesec-dva useli u svoje nove prostorije, čim se završi renoviranje.