Mektić: Sukob meštana Prnjavora i grupe iz Beograda

Dragan Mektić je rekao da je veća grupa ljudi iz Beograda stigla u Prnjavor u četiri vozila, da su „veoma neobičnog ponašanja, nabildovani i istetovirani“, što, kako je istakao, nije ostalo nezapaženo u malom gradu u kojem se svi poznaju.

Prema njegovim rečima, gradom se proširila priča da su oni tokom dana napali neke od meštana, posle čega je ispred hotela „Siti“, u kojem su smešteni, počeo da se okuplja veći broj građana zahtevajući da napuste grad, jer se sumnja da su došli zbog sutrašnjih lokalnih izbora i izazivanja incidenata u Prnjavoru.

Tada je i došlo do fizičkog obračuna, posle čega se grupa, za koju se tvrdi da je jedna navijačka grupa iz Beograda, povukla u hotel.

Noćas su oko hotela raspoređene jake policijske snage.

„Moram da kažem da je policija vrlo traljavo, gotovo nikako intervenisala, dva sata nisu hteli da dođu na lice mesta, iako sam i ja intervenisao“, rekao je Mektić za BN televiziju.

Ministar bezbednosti BiH, koji je i sam stanovnik Prnjavora, ocenio je da policija ispituje osobe koje su u taj grad stigle iz Beograda, ali da „nije stekao utisak da je policija zainteresovana da rasvetli ovu situaciju“.

Ukazao je da su članovi te grupe naveli da su u Prnjavor stigli na poziv jednog loklanog biznismena, dodavši da je potom jedan od njih rekao da su „pročitali u oglasu da se na dan izbora za brojanje glasova plaća dnevnica od 30 evra“.

Mektić je rekao da su i u Tesliću primećene slične grupe mladića iz Srbije.