Kraljica odlikovala Tomislava Popovica

Medu nagradenim licnostima za izuzetne doprinose razvoju Australije, koje kraljica Elizabeta dodeljuje povodom svog rodendana, nalazi se i Tomislav Popovic, dugogodišnji predsednik Srpske zajednice za Južnu Australiju.
Gospodin Popovic dobitnik je Kraljicine medalje za Australiju (OAM), a svecano ce mu biti urucena u Parlamentu Južne Australije u septembru ili oktobru.
Popovic je u Australiju stigao daleke 1949. godine i najveci deo svog društvenog rada posvetio je poboljšanju života novopridošlih Srba i srpskih organizacija. Posle nekoliko godina, Tomislav Popovic prvi je Srbin u Južnoj Australiji koji je dobio ovo visoko priznanje, koje je istovremeno i priznanje srpskom narodu u ovom delu Australije. Svih ovih godina, preteških za Srbe, pravovremenim akcijama on je znao da zaštiti svoja prava, radeci u interesu svog naroda i naroda Južne Australije.
Nosilac Kraljicinog priznanja, gospodin Tomislav Popovic trenutno obavlja poslove oficira za vezu penzionerskog kluba pri crkveno-školskoj opštini „Sv.Sava“ na Hajndmaršu, a nedavno je izabran za doživotnog pocasnog predsednika Srpske zajednice za Južnu Australiju.