Kako se napuniti energijom nakon zimskih dana i pripremiti za proleće?Konačno je ta ledena zima polako na izmaku, još samo malo i moći ćemo da uživamo i lepim prolećnim danima sa dosta višim temperaturama. Ipak, iako smo svi toliko dugo iščekivali da dodju lepši dani, morate se za njih adekvatno pripremiti.

Većina nas zna iskusiti onaj čuveni prolećni umor kada dodju prvi lepi dani u martu. Upravo iz tog razloga jako je bitno da svoj organizam adekvatno i na vreme počnete pripremati da imate dovoljno energije da podnesete taj lep nalet viših temperatura i lepog vremena.

Kako se napuniti energijom nakon zimskih dana i pripremiti za proleće

Kako se napuniti energijom nakon zimskih dana i pripremiti za proleće?

Ono što je najbitnije su svakako zdrava ishrana, dovoljno sna i fizička aktivnost.

Što se tiče ishrane, tu se najviše preporučuje sirova hrana koja se još naziva i presna hrana i koja podrazumeva zdravo organsko povrće i voće, orašaste plodove i semenke. U ovakvoj hrani ima najviše životne energije i sigurno će vas napuniti preko potrebno energijom koju je moguće iskoristiti i apsorbovati.

Pored ishrane, jako je bitno da svom organizmu pružite dovoljno sna i odmora. Stručnjaci preporučuju da nam je potrebno 7-8 sati svake noći da bi mogli tokom dana normalno da funkcionišemo i obavljamo poslove koji su potrebni. Uz to, jako je bitno da se opuštate i čistite um i telo od stresa. Jedan od načina je da sebi priuštite neki od kućnih wellness rekvizita i da se u svom domu opuštate i relaxirate na pravi način.

Pored kućnog wellnessa svakako mogu pomoću i razna vikend putovanja u wellness i spa hotele, ili jednostavno otići na neko lepo romantično putovanje sa svojim partnerom. Jedan od dobrih izbora za romantično vikend putovanje je svakako Venecija. Za one koji imaju više para za putovanja, svakako mogu otići i na udaljenije ili skuplje destinacije kao što su Santorini, razna grčka ili neka tropska ostrva.

Uz sve ovo, svakako moramo spomenuti i redovnu fizičku aktivnost. Ništa ne može pripremiti vaše tela za toplije dane, nego redovno vežbanje i treniranje, ili nekog sporta ili bar vežbanje u teretani, neki fitnes ili slično. Tako ćete na adekvatan način svoj organizam na vreme spremiti za nalet lepših dana i samim tim potrebe za više energije i aktivnosti tokom dana.

Da sumiramo na kraju teksta – dobra zdrava ishrana (po mogućstvu sirova hrana), dosta opuštanja i dovoljno sna, kao i redovna fizička aktivnost su ono što vam je najbitnije da izbegnete prolećni umor i pripremite orgnaizam za pojačane prolećne aktivnosti i više produktivnosti.