Gujon ugostio delegaciju Evropske asocijacije srpskih folklornih društava

Gujon ugostio delegaciju Evropske asocijacije srpskih folklornih društava

4. septembar 2021.
Aktuelno, Matica, Vesti

1 Views

Danas je u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije, direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon primio predstavnike Evropske asocijacije srpskih folklornih društava koji su ovaj vikend doputovali u Beograd iz Nemačke, Francuske, Švajcarske, Austrije i Hrvatske.

„Folklorna društva koja funkcionišu pod okriljem Evropske asocijacije srpskih folklornih društava zajedno okupljaju preko 80 000 dece iz našeg rasejanja koju uče o najlepšim tradicijama srpskog naroda i omogućavaju im da se međusobno upoznaju i druže na srpskom jeziku. Razgovarali smo o mogućnosti da se centralna folklorna smotra svih folklornih društava iz Evrope organizuje u Srbiji 2023. godine. U realizaciji ove sjajne ideje ćemo kao Uprava pružati maksimalnu podršku i konkretnu pomoć. Jer Srbija treba brine o onima koji je na najlepši mogući način predstavljaju u svetu!“ – izjavio je direktor Gujon.

Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu godinama unazad finansijski i institucionalno pruža podršku srpskim folklornim društvima u regionu i dijaspori.

Slične objaveGujon sa Srbima iz Federacije BiH

1. septembar 2021.Uprava će i dalje biti podrška srpskim studentima koji studiraju u inostranstvu

24. avgust 2021.Temišvar: Otvoreni 28. Dani preobraženja Srba u Rumuniji

18. avgust 2021.

Check AlsoMSP osuđuje objavljivanje teksta u „Džeruzalem postu“

Ministarstvo spoljnih poslova najoštrije osuđuje objavljivanje teksta u listu „Džeruzalem post“, pod naslovom „Ovo sramotno …