Gujon: Srbi pokazuju da su jedan narod, gde god da žive

Gujon: Srbi pokazuju da su jedan narod, gde god da žive

15. septembar 2022.
Aktuelno, Matica, Vesti

0 Views

Veoma je važno što Srbija, Republika Srpska i Srbi širom sveta obeležavaju 15. septembar – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave jer time pokazuju da su jedan narod, gde god da žive, poručio je direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon.

Gujon je naglasio da datum obeležavanja nije izabran slučajno i da nosi jaku simboliku, jer je to dan proboja Solunskog fronta 1918. godine.

– Velika pobeda za sve Srbe, ne samo za Srbiju. Zato što su se borili u srpskoj vojsci i Srbi iz Crne Gore, Makedonije, iz današnje BiH, Srbi iz dijaspore, koji su došli, napustili svoje domove u Čikagu, Njujorku, svoj komfor, da bi se borili na frontu – rekao je Gujon.

Prema njegovim rečima, svi solunski ratnici vođeni su jednom idejom – idejom slobode i pre svega određenim vrednostima, a to je srpstvo.

– Oni pokazuju današnjim naraštajima šta to znači vrednovati i svoju kulturu i svoj narod i svoju maticu i biti spreman da se čovek bori, ne za svoj interes, već za interes svoje otadžbine – rekao je Gujon.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obeležava se od prošle godine. Praznik se obeležava 15. septembra, jer je na taj dan 1918. godine srpska vojska, zajedno sa saveznicima, probila Solunski front.

Srna

Slične objaveU Novom Sadu otvorena Kancelarija za pravnu pomoć Srbima iz Federacije BiH

14. septembar 2022.Srbi iz Pljevalja: Ovo je veliki dan za nas

7. septembar 2022.Arno Gujon predao 20 krava Srbima u Pljevljima

7. septembar 2022.

Check AlsoDonirana školska oprema učenicima u Vukovarsko-sremskoj i Osječko-baranjskoj županiji

Generalni konzul Republike Srbije u Vukovaru. Aleksandar Nakić i direktor Fonda za izbegla. raseljena lica …

Original Article