Gujon sa Srbima iz Federacije BiH

Gujon sa Srbima iz Federacije BiH

1. septembar 2021.
Aktuelno, Matica, Vesti

1 Views

Arno Gujon, v.d. direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu razgovarao je u Beogradu sa predstavnicima Srba iz Federacije BiH (BiH)

Sastanku sa v.d. direktorom Gujonom su prisustvovali Dušica Runić, načelnica Opštine Drvar, Nemanja Davidović, predsednik opštinskog veća Opštine Bosanski Petrovac, Damir Ivetić, potpredsednik opštinskog veća Opštine Odzak, Đorđe Radanovića, koordinator stručne pravne pomoći izbeglim raseljenim i drugim licima nz FBiH ispred RUGIPP-a i Vlade R. Srpske (BiH) i Nikolina Milatović Popović, v.d. pomoćnika direktora USDSR.

Sagovornici su istakli da postoji čitav niz nerešenih statusnih prava Srba u Federaciji BiH koji dodatno opterećuju proces zaštite imovinskih prava Srba u ovom entitetu. Sagovornici su naglasili potrebu za dodatnim kapacitetima primarne pravne pomoći i pravne zaštitite Srba iz FBiH.

Dušica Runić, načelnica Opštine Drvar najavila uskoro otvaranje kancelarije za iseljeništvo u ovoj opštini koja će biti u mogućnosti da pruži potrebne informacije izbeglim i raseljenim licima sa teritorije Opštine Drvar i predstavljati prvu adresu za kontakt sa administracijom u procesima zaštite imovinskih i drugih stvarnih prava (lična dokumenta, obnova kuća, zaštita imovine…).

Slične objaveUprava će i dalje biti podrška srpskim studentima koji studiraju u inostranstvu

24. avgust 2021.Temišvar: Otvoreni 28. Dani preobraženja Srba u Rumuniji

18. avgust 2021.MSP osuđuje objavljivanje teksta u „Džeruzalem postu“

17. avgust 2021.

Check AlsoUručeno odlikovanje prof. Stefanu Pilotu

Generalni konzul Republike Srbije u Trstu Ivana Stojiljković uručila je odlikovanje povodom Dana državnosti, koje …