Crkveni hor ukrasio proslavu

crkveni-hor-ukrasio-proslavu

Vesti

Mališani iz folklorne grupe dočekali su episkopa sa cvećem

U nedelju, 9 jula, na dan kada Srpska Pravoslavna Crkva proslavlja prepodobnog Davida Solunskog, u hramu Svetog Jovana Krstitelja u Daptu, u Vulongongu, svečano je obeležena hramovna slava – Rođenje Svetog proroka Jovana Krstitelja.

Liturgijom je načalstvovao episkop australijsko-novozelandski gospodin Siluan, a sasluživali su mu protojerej-stavrofor Ljupko Čubrilović, jerej Nikola Kovačević i protođakon Petar Mrakić, uz ipođakona Dražena Košpendu i čteca Stefana Čubrilovića. Bogosluženje je ulepšao i novoosnovani crkveni hor.

Otac Ljupko Čubrilović je čitao jevanđelja

Na kraju svete liturgije, episkop Siluan se obratio okupljenom narodu poučnom besedom, a zatim su obavljeni litijski ophod oko crkve i čitanje Jevanđelja.

Vladika Siluan je prerezao slavski kolač koji su pripremili ovogodišnji domaćini Rade i Sanja Đukić, dok su se za domaćina slave naredne godine javili Predrag i Dragana Đukić.

Nakon liturgije, svi gosti su otišli u crkvenu salu na slavski ručak, koji su pripremile vredne parohijanke iz Kola srpskih sestara, na čelu sa predsednicom Savkom Čikić. Svi gosti su uživali u lepo spremljenom posnom ručku, posebno u specijalitetu Čedomira Božića – ribljoj čorbi pripremljenoj u kotliću, a na kraju su su se svima zahvalili sveštenik Nikola Kovačević, predsednik CŠO Rade Đukić i sam vladika Siluan.

Episkop Siluan i sveštenstvo sa domaćinima slave i članovima crkvenog hora u Daptu
Liturgija u hramu

Detaljnije