Arno Gujon uručio „Zlatnu značku“ kulturnim poslenicima iz Srbije, regiona i dijaspore

Arno Gujon uručio „Zlatnu značku“ kulturnim poslenicima iz Srbije, regiona i dijaspore

17. septembar 2021.
Aktuelno, Matica, Vesti

1 Views

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon prisustvovao je danas 46. po redu dodeljivanju „Zlatne značke“ Kulturno-prosvetne zajednice Srbije kulturnim poslenicima iz matice, regiona i dijaspore. Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu dugogodišnji je partner ove prestižne nagrade.

„Zlatnu značku Kulturno-prosvetne zajednice Srbije dobio sam 2018. godine, a danas sam imao posebno zadovoljstvo i čast da je dodelim istaknutim kulturnim poslenicima iz Srbije, regiona i dijaspore. Vladeta Jerotić je govorio da je najvažnije imati kontinuitet. Ovo priznanje, koje se 46. godinu za redom dodeljuje, baš kao i današnji laureati, koji su svoj život posvetili kulturnom stvaralaštvu, potvrda su srpskog kulturnog kontinuiteta u matici i rasejanju.

Mnogi Srbi su nosioci tog kontinuiteta u svetu. Oni su svetski ali i naši. Oni doprinose svetskoj ali i našoj nacionalnoj kulturi. Jer jedno ne može bez drugog. Dostojevski, Volter i Selimović ne bi bili svetski da nisu pre toga bili ruski, francuski odnosno srpski pisci.“ – rekao je direktor Gujon u svom pozdravnom govoru na sceni „Raša Plaović“ Narodnog pozorišta u Beogradu.

Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu zajedno sa Ministarstvo kulture i informisanja dugogodišnji je pokrovitelj ove prestižne nagrade.

Slične objaveZa osnivanje novih škola i odeljenja dopunske nastave srpskog jezika u dijaspori izdvojeno 20.000.000 dinara

17. septembar 2021.Počinje upis u škole srpskog jezika u Austriji

17. septembar 2021.Gujon sa studentima na proslavi Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Studentskom gradu

15. septembar 2021.

Check AlsoGujon: Srbima u Srbiji, regionu i dijaspori želim srećan Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave!

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon čestita Srbima u …