Donirana školska oprema učenicima u Vukovarsko-sremskoj i Osječko-baranjskoj županiji

Donirana školska oprema učenicima u Vukovarsko-sremskoj i Osječko-baranjskoj županiji

7. septembar 2022.
Aktuelno, Region, Vesti

1 Views

Generalni konzul Republike Srbije u Vukovaru. Aleksandar Nakić i direktor Fonda za izbegla. raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu AP Vojvodine, Duško Ćutilo. 07. septembra 2022. uručili su predsedniku Zajedničkog veća opština Dejanu Drakuliću vrednu donaciju školske opreme: školske torbe, sveske, školski pribor, slikovnice. knjige i časopise, namenjene učenicima koji nastavu pohađaju na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu u Vukovarsko-sremskoj i Osječko-baraljskoj županiji.


Tokom dana, posetili su tri osnovne škole sa ovog područja u kojima se nastava odvija po modelu A. na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu: OŠ „Tenja, zatim OŠ „Bršadin“ i OŠ „Markušica“. Čestitali su deci polazak u školu, uručili školske torbe đacima – prvacima i radne sveske sa priborom svim učenicima. Ovu školsku godinu, kao i prethodnu nastavu po modelu A pohađa 1.469 učenika dok u prvi razred polazi 183 đaka.

U saradnji sa Zajedničkim većem opština u Vukovaru i ove školske godine, donaciju je obezbedilo Ministarstvo spoljnih poslova, Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu i Fond za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu AP Vojvodine.

Slične objaveSrbi iz Pljevalja: Ovo je veliki dan za nas

7. septembar 2022.Arno Gujon predao 20 krava Srbima u Pljevljima

7. septembar 2022.Nove Prosvjetine srpske škole širom Austrije

1. septembar 2022.

Check AlsoSrpske organizacije iz regiona i dijaspore podržale državnu politiku Srbije i Srbe na KiM

Predstavnici Srba iz regiona i dijaspore podržali su predsednika Srbije Aleksandra Vučića Zabrinuti zbog provokacija …

Original Article