Лазарева субота и васкршња изложба у Милвокију

Лазарева-субота-и-васкршња-изложба-у-Милвокију
Лазарева субота и васкршња изложба у Милвокију

четвртак, 23.05.2024,  12:18 -> 12:39

Извор: Биљана Јовичић

Лазарева субота и васкршња изложба у Милвокију

Реализација образовно-васпитног рада на српском језику коју организује Министарство просвете Републике Србије у сарадњи са Дипломатско- конзуларним представништвом Републике Србије у Чикагу и Црквено-школском општином у Милвокију, започета је 30. августа 2023. године и у Сједињеним Америчким Државама, Савезна држава Висконсин, а Допунска настава на српком језику у Милвокију броји све већи број ђака и тренутно наставу похађа 172 ученика узраста од 6 до 16 година.

И овога пута труд и вредан рад марљивих ђака допунске наставе дошао је до изражаја на васкршњој изложби коју је организовала редовна наставница допунске наставе на српском језику Биљана Јовичић.

Васкршња изложба одржана је 27. априла 2024. године у холу Културног центра ,,Свети Сава“, на велики хришћански празник Лазареву суботу.

Идеју учитељице родитељи су радо прихватили и кроз неколико дана скупили потребан прибор: картонске тањире, пластичне чаше и флаше, пиринач, украсне траке, боје. Уследио је вредан рад наших ђака. Сецкали су, кројили, лепили, украшавали док нису настали прелепи зечеви, васкршње корпе, маске, пилићи.

Изложбу су водили ђаци, а родитељи нису крили задовољство снимајући и скликајући шта су мале руке направиле.

Након изложбе уследила је вечерња молитва у Српском православном саборном храму Светог Саве у Милвокију. Део литургије била је и шетња око храма. Деца су држала гранчице Врбице, а око врата носила су звончиће.

Био је то прелеп, благи дан, испуњен великим задовољством и деце и родитеља.

Вредне руке допунске школе кад се сложе, све се може!

Detaljnije