Zimska OSSIlacija i strateško planiranje OSSIja 2017

Organizacija srpskih studenata u inostranstvu (OSSI), organizovala je tradicionalnu ,,zimsku OSSIlaciju”. Pored svečanog dela, koji je u petak 22. decembra 2017. godine održan u prostorijama Matice srpske u Novom Sadu, ova zimska OSSIlacija obuhvatila je i prvo veliko strateško planiranje organizacije koje je održano od 22. do 24. decembra takođe u Novom Sadu.

Svečani deo protekao je u prijatnoj atmosferi, tokom koje su predstavnici organizacije sumirali prethodnu godinu uz želju da naredna godina bude još uspešnija. Prisutnima se obratila prof. dr Snežana Mihić, podsekretar u Pokrajinskom sekretarijatu za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, istakavši da je ključ povratah mladih u Srbiju i njihovo zapošljavanje pri institucijama, kompanijama i drugim organizacijama. Aleksandar Ljubomirović, predsednik OSSIja, istakao je važnost  godine na izmaku za samu organizaciju i jubilarnog dvadesetog rođendana koji je OSSI proslavio. Naveo je da se od 2018. godine od OSSIja mogu očekivati još veći i uspešniji poduhvati. Branislav Jovanović, koordinator novosadskog tima OSSIja, naglasio je da je povratak najteži zadatak koji je OSSI sebi zadao, ali da se upornim radom i zajedničkim snagama može pomoći studentima pri povratku u maticu.

Strateško planiranje organizacije održano je u subotu i nedelju 22. i 23. decembra u Novom Sadu u prostorijama Rektorata Univerziteta u Novom Sadu i Skupštine AP Vojvodine. Tokom dva dana, članovi organizacije imali su priliku da se bolje upoznaju i kroz brojne panele i debate učestvuju u obnovi i reformi organizacije, kako u strukturnom tako i u opštem smislu. Takođe, strateško planiranje, bilo je idealna prilika da se novoizabrani članovi organizacije upoznaju sa radom organizacije i aktivno doprinesu njenom napretku.

Aktuelni upravni odbor organizacije je sve predloge i ideje sakupio i u narednom periodu će naporno raditi na stvaranju prvog velikog ,,strateškog plana” organizacije koji će svima poslužiti kao zvezda vodilja u budućnosti. U strateškom planu je istaknuto da je 2018. godina ključna za OSSI, jer će pokazati prve krupne korake ka fundamentalnim promenama o kojima su tokom dva produktivna dana članovi organizacije marljivo debatovali.

(Izvor: OSSI)