VUKMAN KRIVOKUćA, POMOćNIK MINISTRA ZA DIJASPORU, U POSETI SAD

VUKMAN KRIVOKUćA, POMOćNIK MINISTRA ZA DIJASPORU, U POSETI SAD

BROJNI SUSRETI SA AMERIčKIM SRBIMA

Vukman Krivokuća, pomoćnik ministra za dijasporu u Vladi Republike Srbije, u pratnji dugogodišnjeg novinara državne Radio-televizije Srbije Aleksandra Vlajkovića, funkcionera asocijacije „Srpska veza“ iz Beograda, dolazi danas u višednevnu posetu dijaspori SCG u Sjedinjenim Američkim Državama.
Krivokući će u Los Anđelesu domaćin biti Branko Milinović, investitor Centra za brigu o starima iz dijaspore, koji bi trebalo da bude izgrađen kod Kragujevca. U ovom kalifornijskom gradu Krivokuća će se sresti sa predstavnicima srpskih organizacija i Srpske pravoslavne crkve, kao i istaknutim pojedincima u Los Anđelesu. Predviđena je i poseta kompaniji „Tesla Co“,, čiji je vlasnik prof. dr Slobodan ćuk, veliki svetski naučnik.
Po okvirnom programu posete, Vukman Krivokuća će učestvovati u nedelju na tribini o aktivnostima Vlade Srbije i Ministarstva za dijasporu po pitanju unapređenja veza rasejanja i matice, kao i poslovne saradnje sa privredom Srbije. Tribina će se održati u domu crkve Svetog Save u Los Anđelesu.
Pomoćnik ministra za dijasporu srešće se 31. avgusta sa Srbima u Palm Springsu, a 2. septembra razgovaraće sa našim sunarodnicima u Las Vegasu, dok su za 4. i 5. septembar u San Dijegu planirani susreti sa predstavnicima tamošnjih srpskih organizacija i istaknutim biznismenima.
Za poslednji dan posete, 6. septembar, predviđeni su susreti sa Srbima u Milvokiju i čikagu, kao i susret sa vladikom Longinom.