Vreme za radosti raspusta

Kraj školske godine u dopunskoj školi u Bazelu proslavljen je svecanošcu u kojoj su mnogobrojni roditelji, deca i i gosti – „petlici“ FK Crvene zvezde iz Beograda uživali u atraktivnomTprogramu koji su osmislile uciteljice Milena Milosavljevic i Andelka Krasojevic.
Scensko poetski prikaz „Garavog sokaka“ Miroslava Antica izazvao je oduševljenje koje je dopunjeno recitalima, skecevima, igrom, pesmom i na kraju dodelom svedocanstava povodom završetka školske godine.
– Ova proslava ce ostati mnogima u secanju, posebno zbog gostiju iz Beograda koji su pobrali nepodeljene simpatije i vršnjaka u Švajcarskoj i njihovih roditelja. Glavnu rec vodila su deca koja su utrošila mnogo vremena na probama da sve funkcioniše po zamislima strogih uciteljica Andelke i Milene – kažu za „Vesti“ predsednici Saveta škola Jovan Puric i Nebojša Marjanovic.
Oni se zahvaljuju svim ucesnicima priredbe, a posebno završenim maturantima i novim dacima koji su se upisali zaTnovu školsku godinu koja pocinje u avgustu i vicekonzulu Ani Kontic iz ambasade SRJ iz Berna. Naravno, mesta za nove ucenike su otvorena preko cele godine. Ucenici su rekli sve na bini, a roditelji ih nagradili aplauzima, veselim licima, izobiljem kolaca i na kraju velikim zajednickim kolom. Velike aplauze i cestitke od roditelja, kolega i uciteljica dobili su maturanti: Marko Gajic, Saša đordevic, Vida Talakovic, Vesna Trošic, Danijel Pavlovic, Milan Savic, Zlatan Mijatovic, Dejan Bogdanovic, Marija Milenkovic, Saša Grujic, Nataša Velickovic, Dušan Milivojevic, Mica Cvijetic, Denis Nenadovic i Marijana Savic. Maturanti su u horu porucili da su ponosni što su završili dopunsku školu i što govore i pišu naš jezik jer, kako rekoše, ovih dana odlaze na raspust i nece imati problema u razgovoru sa bakama i dekama u otadžbini.