VOZILO MALIŠANIMA S HENDIKEPOM

„Arselor Mital“ Fondacija „Mital Rudnika Prijedor“ podarila je Centru za socijalni rad u Prijedoru kombi vozilo vredno 21.000 konvertibilnih maraka za prevoz dece s posebnim potrebama od kuće do škole i nazad.
– Nastavljamo s humanitarnim aktivnostima i nastojimo da ih proširimo i uvećamo. Ono što je jako važno jeste što imamo izuzetno dobru saradnju sa Centrom za socijalni rad. Smatramo da oni stvarno zaslužuju ovu pomoć s obzirom na brigu o populaciji za koju je vozilo namijenjeno – rekao je glavni menadžer „Mital Rudnika Prijedor“ Murari Mukardži.
On je dodao da vozilo ima sedam sedećih mesta za prevoz dece s posebnim potrebama.
– U ovoj godimi „Arselor Mital“ fondacija ima 25 različitih projekata od kojih je devet potpuno okončano, a projketi su iz domena kulture, obrazovanja, zdravstva, svi su humanitarni i njima smo nastojali da pokrijemo čitav spektar potreba prioritetnih kategorija lokalne zajednice – kazao je Mukardži.
Direktor Centra za socijalni rad Rade Javorić je uz zahvalnost na ovom poklonu naglasio da nema nijedne značajne humanitarne akcije u kojoj „Mital“ ne učestvuje.
– U razgovoru s predstavnicima kompanije „Mital“ predočili smo da nam je neophodno terensko vozilo za nepokretnu decu s posebnim potrebama. Trenutno devetoro dece razvozimo od kuće do škole i nazad na području opštine koja pohađaju osnovnu i specijalnu školu. Sada je i ovaj problem rešen – istakao je Javorić.