Uvrede u crnogorskoj skupštini, sprečena tuča

Rasprava se odigrala u maniru uličnog razračunavanja, a na snimku koji je objavio portal Vijesti vidi se verbalni sukob poslanika i prilično uzavrela atmosfera u parlamentu.

Poslanici su se, uz psovke, vređali, a teži incident je sprečilo skupštinsko obezbeđenje, prenosi RTCG.

Prema nezvaničnim informacijama, tokom pauze, kada su kamere u plenarnoj sali bile ugašene, došlo je do verbalnog sukoba između poslanika DPS-a Obrada Stanišića i potpredsednika Skupštine Branka Radulovića, da bi se zatim uključio i poslanik DF-a Veljko Vasiljević, javlja RTCG.

U jednom trenutku je Janko Vučinić iz Demokratskog fronta pokušao i da se fizički obračuna sa Stanišićem. Pojedini crnogorski mediji javljaju da je Vučinić psovao majku Stanišiću i nazivao ga pogrdnim imenima.

„Sad ne mogu da se setim detalja. To je bilo u afektu. Mi smo živi ljudi od krvi i mesa i ne možemo tolerisati bljuvotine iz DPS-a“, kaže Vučinić za CdM.

Stanišić je potvrdio da su ga Vučinić i Branko Radulović vređali, ali nije hteo da ponavlja psovke koje su izgovorene na njegov račun.

„Mediji prenose i ono što je rečeno i ono što nije rečeno. Mene su psovke zabolele, ali to što oni iz DF-a mene vređaju, neću ja njih“, kaže Stanišić.

Dodaje da zna šta je iznerviralo poslanike DF-a.

„Ja znam da je njih zabolelo to što sam im rekao da su tokom protesta delili maske između sebe, a ne građanima“, kaže Stanišić.

Upravo to dobacivanje je, kako kaže Vučinić, ono što ga je naljutilo.

„To je laž. I, Obrad Mišo Stanišić nije poslanik nego provokator i to se više ne može tolerisati“, rekao je Vučinić.

Ovo je drugi, teži incident u kojem su učestvovali crnogorski poslanici, podseća RTCG.

Na sednici 13. maja, na kojoj je trebalo da se raspravlja o izboru članova nove vlade, prekinuta je nakon što su poslanici Demokratskog fronta pogrdno skandirali premijeru Milu Đukanoviću, da bi, kada su se kamere ugasile, pokušali i da se fizički obračunaju s njim.