Uručeni udžbenici u Temišvaru

U Srpskoj teoretskoj gimnaziji ,,Dositej Obradović“ u Temišvaru, 2. novembra, uručena je donacija u vidu udžbenika i nastavnih sredstava.

Udžbenike i nastavna sredstva uručili su ambasador Aca Jovanović, v.d. pomoćnika ministra spoljnih poslova i Rastko Janković, v.d. pomoćnika direktora Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, direktoru Srpske teoretske gimanzije ,,Dositej Obradović“, Jadranu Klanici. U svom govoru, ambasador Jovanović je ukazao na značaj obrazovanja pripadnika nacionalnih manjina na srpskom jeziku i izrazio zadovoljstvo što u saradnji sa Upravom za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu i Generalnim konzulatom u Temišvaru, putem ovakve donacije, matica može da pomogne u podizanju kvaliteta obrazovanja na srpskom jeziku u školama u Rumuniji.

Donacija nije namenjena samo Srpskoj teoretskoj gimanaziji već svim školama u Rumuniji u kojima se nastava odvija na srpskom jeziku, ali i nastavnom kadru. Uručeno je ukupno 211 udžbenika i nastavnih sredstava. Nakon uručenja donacije đaci škole su priredili prigodan program.