Ugledajmo se na Svetog Nikolaja Velimirovica

Braco i sestre,
Velika tuga me ovih dana obuzima, zbog novog srpskog rashola medju srpskim Organizacijama u Evropi. PZNS je u samom pocetku jedne plemenite inicijative dao bezrezervnu podrsku(ujedinjenju srpske dijaspore u Evropi), koja je potekla od ugledne srpske Organizacije iz Svedske, na cijem se celu nalazi uvazeni G-din Nikola Janic. Smatram da posle takve jedne inicijative, nije bilo potrebno zapocinjati slicnu inicijativu, od strane predstavnika drugih srpskih Organizacija, celishodnije je jednostavno bilo zavrsiti davno zapoceti posao srpskog ujedinjenja u Evropi, te nije potrebno trositi uzaludno silnu energiju na dva koloseka.

Ako je uvazeni G-din Sima Mraovic, imao nekakvih primedbi na predlozenu inicijativu od strane G-dina Nikole Janica, to je jednostavno moglo drugacije da se da do znanja. Smatram da potez G-dina Sime Mraovica jeste nepromisljen, sto opet ne znaci da zbog te greske, trebamo da uzvratimo istom greskom.

Siguran sam da obe pomenute strane u srcu imaju Srbiju i ljubav prema svom Narodu, te da su svesni da je u interesu Srbije i njenog Naroda, sloznost njene dijaspore, jer dijaspora zapravo, mora biti cvrst oslonac nasoj napacenoj Otadzbini.

G-dina Simu Mraovica u ime svih clanova Pokreta za novu Srbiju i svoje licno ime molim, da povuce stetnu inicijativu, koja nanosi razdor medju srpskim Organizacijama u rasejanju, te da svi zajednicki zavrsimo zapoceti posao(ujedinjenje srpske dijaspore) a u inicijativi srpske Organizacije iz Svedske.

Pozivam takodje G-dina Nikolu Janica i G-dina Simu Mraovica na sastanak koje se moze odrzati u Parizu, sedistu Pokreta za novu Srbiju(ili drugo mesto i drzavi), kako bi smo sve nesporazume zajednicki prevazisli.

Sveti Nikolaj Velimirovic je u svojim propovedanjima cesto govorio o vaznosti ujedinjenja srpske dijaspore, gde je i sam bio u rasejanju, takodje, unapred osudjivao svaku srpsku svadju u rasejanju. Mozda imamo svi mi zajedno sansu, da ispunimo zavet Svetog Nikolaja Velimirovica, jer zaista ujedinjenje srpske dijaspore, bi bilo pod blagoslovom ovog velikog Sveca.

PZNS je spreman sve da ucini, kako bi doslo do pomirenja srpske dijaspore u Evropi, te iz tih razloga podrzavamo srpsku Organizaciju iz Svedske, u njenim naporima koje cini, kako bi smo ispunili Amanet Svetog Nikolaja Velimirovica.

Srdacno,
Predsednik Pokreta za novu Srbiju
Dejan Bulatovic

MOUVEMENT POUR UNE NOUVELLE SERBIE
47 bis avenue de Clichy 75017 Paris, France
Tel.: +33 14 87 19 179
Fax: +33 14 82 92 672
E-mail: pzns@hotmail.com