Traku presekle sestre Bizjak

Izvanredni klavirski nastup sestara Sanje (12) i Lidije (25) Bizjak bio je povod da se na svecani nacin Jugoslavija ukljuci u aktivnosti Internacionalne diplomatske akademije u Parizu.
Ovaj veliki cin, kao domacin, pozdravila je direktorka Akademije Kira Bodar, a ambasador SRJ Radomir Diklic zahvalio se izjavivši: „Jugoslavija se vratila na mesto koje joj pripada“, da bi potom zamolio za minut cutanja za žrtve teroristickih napada u SAD.
Vece organizovano u saradnji Jugoslovenskog kulturnog centra i Internacionalne diplomatske akademije, u svakom pogledu zaslužilo je aplauze. Dve sestre, mlade umetnice koje su ponos Jugoslavije, održale su prvo solisticke nastupe, zakljucivši ih cetvororucno, pri cemu su „raspalile“ Lista i njegove temperametne madarske plesove. To je bio njihov prvi zajednicki nastup.
Veliki broj diplomatskih predstavnika prijateljskih zemalja prisustvovao je ovoj izuzetno uspešnoj veceri druženja i klasicne muzike.
– Divan koncert, pravi pogodak! Razmišljao sam kako se na prostoru Evrope ne mogu naci ovako izvorni i prirodni talenti – rekao je kompozitor Ivan Jeftic.
Akademik-slikar Bata Mihajlovic je dodao:
– Srce mi je puno i ne znam šta da radim s njim. Mnogo sam srecan. Mi smo narod koji stvara cuda od ljubavi!
Flautistkinja Milica Ostojic je opisala koncert kao „pravo osveženje, pri cemu je bilo ugodno cuti sestre zajedno, kao dva velika muzicka senzibiliteta“.
Za poznatu slikarku LJubinku Jovanovic ovaj recital bio je ogromno zadovoljstvo, pa je zakljucila:
– Srecan je i ponosan narod koji ima ovakvu mladost!
Vece klasicne muzike povodom ulaska u clanstvo Internacionalne diplomatske akademije završeno je koktelom u organizaciji Ambasade SRJ.

Mnogo vežbanja

– Prvi put sam javno nastupila sa Lidijom. Ispalo je super, a pripremile smo se na brzinu. Sada sam student Pariskog konzervatorija. Znam, imacu mnogo casova. Srecom, Pariz sam vec upoznala, pa cu moci mnogo da vežbam – najavljuje Sanja.
Lidija je dodala da je sa sestrom Lista dobro odsvirala, kao iskusna objasnila da dvanćstogodišnju studentkinju Sanju u Parizu ocekuje puno rada („Nadam se da ce naci svoj put“), a za sebe je rekla: „Idem dalje!“