„Tako je Divac u dva dana osporen i kao igrač i kao funkcioner“ – Čitajte u novom broju Nedeljnika

„tako-je-divac-u-dva-dana-osporen-i-kao-igrac-i-kao-funkcioner“-–-citajte-u-novom-broju-nedeljnika
„Tako je Divac u dva dana osporen i kao igrač i kao funkcioner“ – Čitajte u novom broju Nedeljnika

Vlade Divac je imao baš lošu nedelju. Ne samo što se ničim izazvan našao usred internet vira zbog izjave Tonija Kukoča, nego ga je, još i više, viralnim učinio Luka Dončić prozivkom u lice na parketu u Sakramentu kada je njegov Dalas osigurao važnu pobedu protiv Kingsa, a Divac, legenda kluba i bivši GM sedeo je u prvom redu. „Trebalo je da me draftuješ“, poručio mu je zlurado Dončić.

I tako je Divac u dva dana osporen i kao igrač i kao funkcioner.

Dončićeva „opaska“ kod nas je doživljena kao balkansko inaćenje i vraćanje „milo za drago“, iako je više reč o tipičnom američkom trash talku. Slično je, recimo, uradio Džimi Batler, prvi igrač Majami Hita, nakon što su iz plej-ofa izbacili Filadelfiju, čiji menadžment je prethodno izabrao da ne produži ugovor sa njim kako bi zadržali Tobajasa Harisa. To je Batleru udarilo na sujetu, dugo čuvanu, pa je posle pobede vikao: „Tobajas Haris umesto mene?!“ Tako je prirodno nakupljenu sujetu iz sebe izbacio i Dončić protivu Divca, jer je ovaj na draftu, kada su Kingsi imali „drugi pik“, izabrao Marvina Bejglija Trećeg. Ako ne znate ko je Marvin Bejgli, za to postoji razlog, jer je umesto All-stara zasada od njega postao samo prosečni košarkaš koji se seli po ligi. I sa tim propustom Divac će morati da živi, iako je za razliku od nekih njegovih drugih poteza, ovaj imao logiku vođenja NBA franšize. Tamo, naime, GM postavlja pravac u kom će se tim razvijati, a Divac je zamislio da to bude brza tranziciona košarka zbog čega se igra gradila oko energičnog pleja Dierona Foksa – Divac je nekoliko sezona neuspešno pokušavao da ga upari sa jednim visokim igračem za budućnost.

Nije Divac izmislio da Bejgli treba da bude u vrhu drafta, pošto je u većini takozvanih mock draftova NBA analitičara upravo tu i bio. Uostalom, njegovi naslednici su dovođenjem Sabonisa postigli taj cilj i Kingsima je konačno svanulo. A jednako je propust napravio i Finiks koji je izabrao centra Diandrea Ejtona. Divac je morao da zna ko je Dončić ako je ostatak NBA lige imao rezerve prema igraču iz Evrope. A mogao je da zna i trener Finiksa Igor Kokoškov koji je doveden tog leta pre drafta. Kao što je i Atlanta napravila propust jer je trejdovala Luku za Trea Janga, koji je ipak nivo ispod. Mogao bi se Divac tako braniti do prekosutra, ali u ovoj priči više nema argumenata. Posebno nakon Dončićevog performansa na parketu arene Kingsa. I to je u dobrom delu javnosti dočekano sa zajedljivim podsmehom (javnost – društvene mreže).

CEO TEKST PROČITAJTE U NOVOM BROJU NEDELJNIKA, KOJI JE U PRODAJI OD ČETVRTKA, 11. APRILA, NA SVIM KIOSCIMA I NA NSTORE.RS

Nedeljnik 639

Nedeljnik 639

NA VELIKIM PRIČAMA VAS ČEKA VELIKI FELJTON POVODOM POLA VEKA POSTOJANJA BIJELOG DUGMETA.

Post Views: 416

Originalni tekst