Mali: Vučić pisao Makronu i Šolcu, Srbija pod velikim pritiscima

mali:-vucic-pisao-makronu-i-solcu,-srbija-pod-velikim-pritiscima
Mali: Vučić pisao Makronu i Šolcu, Srbija pod velikim pritiscima

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali rekao je da je pitanje prijema Prištine u Savet Evrope prva bitka s kojom se Srbija suočava, i da je tim povodom predsednik Aleksandar Vučić poslao pisma liderima u Evropi, nemačkom kancelaru Olafu Šolcu i predsedniku Francuske Emanuelu Makronu. Mali je dodao da posle toga sledi borba u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija oko Srebrenice, prenosi RTS.

Siniša Mali je, odgovarajući na pitanja novinara o pritiscima kojima je Srbija izložena, rekao da je pritisak veliki i da nikada nije video veću zabrinutost kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića nego poslednjih dana.

„Veliki je pritisak kada je situacija u regionu u pitanju, odnosno Republika Srpska i Bosna i Hercegovina, kada je na kraju krajeva borba za prava Srba na Kosovu i Metohiji u pitanju. To su ogromni pritisci. Ja bih rekao nikada veći“, rekao je Mali.

Dodao je da se globalna situacija i globalni svet menjaju, da nas očekuju izbori za Evropski parlament, zatim izbori u Velikoj Britaniji na jesen, a u novembru i izbori za predsednika u Americi.

„Sve se menja, a nikada veći pritisak na Srbiju nije bio da se neke stvari urade pre njih i da se neki kompromisi naprave, a, interesantno, uvek na štetu Srbije i njenih građana. Jedini koji može da izdrži to i da se izbori da Srbija ostane i nezavisna i samostalna i suverena država je upravo Aleksandar Vučić“, ocenio je Mali.

Dodao je da Vučić ima punu podršku svojih saradnika, a očigledno i od većine građana Srbije.

Originalni tekst