Свечано светосавско вече у Подгорици

И ове године, стара и добра традиција града Подгорице и њених житеља се наставља, а та традиција је управо оличена а и обновљена у Свечаној светосавском вечери

Наиме, још са почетка двадесетог вијека, сав се вјерни народ тога времена у Подгорици, заједно са својим народним првацима, пастирима и архипастирима окупљао након претходно одржаног низа светосавских свечаности, организујући тим поводом Свечано светосавско вече , који је на један најљепши начин – баш као и сада, напослијетку заокруживао прослављање и поштовање Светога Саве, кроз заједницу, кроз саборност, кроз пјесму и весеље.

​Овога пута, Свечано светосавско вече, у свом трећем обновљеном издању у 21. вијеку,  по организацији и садржају надмашује сам себе, па се културни и забавни програм Светосавског бала чини заиста изванредним и авангардним.

​Овогодишњи програм Свечане светосавске вечери чине:

  • гудачки квартет под вођством концерт мајстора г. Вилија Фердинандија
  • ​проф соло пјевања Тијана Блечић и проф клавира Анђела Ђуровић
  • ​плесни клуб Сонриса

​Док ће се за сјајну атмосферу побринути реномирани пјевачи: Бане Недовић, Игор Ђуровић као и ексклузивни гост вечери, један од највећих извођача на овим просторима: Мирослав Илић. Свечано светосавско вече ће се одржати у свечаној сали “Имања Књаз“, у недјељу, 5. фебурара 2017. године, са почетком у 20 часова. ​Улазнице за Свечано светосавско вече (по цијени од 25 €) можете купити у  Сувенирници Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици. Контакт: 067/213-950.

Извор: Митрополија црногорско-приморска