Архијерејска Литургија у Новој Пазови

odgovor-na-astrolosko-pitanje-za-0302.

Архијерејска Литургија у Новој Пазови

22. Новембар 2021 – 16:04

Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије служио је 20. новембра 2021. године свету архијерејску Литургију у храму Свете Петке у Новој Пазови.

Саслуживали су протојереј-ставрофор Ђорђе Павловић, протојереј Александар Цвитановић, протојереј Зоран Јовић, протонамесник Ђорђе Ковљен, јереј Саво Мишановић, јереј Слободан Вујасиновић и ђакони Горан Власац и Светогор Сандић.

Чтецирали су вероучитељ Душан Тишма и ученик богословије Растко Божић. За певницом је појао хор „Свети владика Николај Српски“ и вероучитељи Димитрије Милановић, Илија Алексић, теолози Гвозден Милановић и Александар Милановић и ученик богословије Стојан Ковљен.

Храм је био испуњен ученицима веронауке и верним народом који су и приступили Светој Чаши на ђаконов позив. На крају Литургије Владика је заслужним члановима црквене заједнице доделио одликовања на предлог старешине храма Свете Петке.

Орден Светог краља Милутина добио је председник Црквеног одбора Михајло Луковић. Орден Преподобне мајке Ангелине добиле су мајке са троје и више деце: Раденка Јовић, Цвија Брковић, Драгана Боснић, Милијана Петровић, Љиљана Бечановић и Симеунка Тишма.

На крају, као круна сабрања, епископ Василије је доделио напрсни крст протојереју Зорану Јовићу, архијерејском намеснику старопазовачком, за вишегодишње прегалаштво на њиви Господњој и пастирској бризи за словесно стадо Христово.

Извор: Епархија сремска

|Original Article