SVAKA PARA DRAGOCENA

Na adresu beogradskog Dopisništva „Vesti“ stigao je novčani dar od 100 evra, dobrotvora Dmitra Željkovića koji živi i radi u Traunu u Austriji, a rodom je iz Banjaluke. Novac je namenjen trogodišnjoj Nikolini Petković rođenoj bez oba oka u Boru, gde su joj utočište našli roditelji izbegavši sa Kosova.
Ovaj dobrotvor se prvi put uključio u jednu od akcija Humanitarnog mosta, čime je postao član velike porodice dobrotvora.

– Hvala od srca gospodinu Dmitru koji misli na moju ćerkicu. U ovim trenucima svaka pomoć nam mnogo znači, s obzirom na to da nas čeka još nekoliko pregleda kod privatnih lekara. To su oni koje nismo mogli da obavimo u državnim zdravstvenim ustanovama i zato ne znamo kada će operacija biti zakazana. Sve zavisi od doktora koji će prvo pogledati rezultate obavljenih snimanja i laboratorijskih analiza – rekao je otac slepe devojčice, Jugoslav Petković koji je pre devet godina, zajedno sa suprugom i dvoje starije dece izbegao sa Kosova i utočište pronašao u prihvatnom centru u Boru.

Sada, zahvaljujući Humanitarnoj organizaciji „Božur“ iz čikaga imaju sopstveni krov nad glavom u Smederevskoj Palanci. Ova petočlana porodica konačno ima uslove stanovanja odgovarajuće svojim potrebama, a put do Beograda je znatno kraći, što Nikolini mnogo znači pošto na kontrole mora da dolazi svaka dva do tri meseca.