Srpski siti klub: "Na kafi sa…" Lazarom Džamićem

odgovor-na-astrolosko-pitanje-za-0302.

Lazar Džamić je govorio i o svojim knjigama, i o tome kako je izgledao njegov put od započinjanja karijere u Srbiji, preko prilike da postane šef za planiranje brenda u Guglu u Londonu, do vrlo cenjenog pisca i odličnog tumača mentaliteta naroda, saznajemo od organizatora skupa, Srpskog siti kluba iz Londona.

Događaj je otvorila Danica Ilić, novinarka i član Instituta za medijsku različitost iz Londona, koja je ujedno bila i moderator. Tom prilikom Džamić je prisutnima pročitao odlomak iz nove knjige Čaj od šljiva, u kojoj na zanimljiv način piše o Srbima i Englezima, iz ugla srpskog emigranta u Londonu. Takođe, izjavio je da mu je čast što je pozvan u našu ambasadu da promoviše knjige i diskutuje sa članovima srpske poslovne i intelektualne dijaspore, u organizaciji Srpskog siti kluba.

„Veče sa Lazarom Džamićem je bilo izuzetno zanimljivo i bogato sadržajem, a prošlo je u veoma aktivnom dijalogu svih prisutnih. Klub je ponosan što ima priliku da na ovakav način predstavi izuzetne članove naše zajednice čije su lične priče i primeri inspiracija drugima i dokaz da ništa nije nemoguće“, rekli su organizatori.

Lazar Džamić je jedan od prvih digitalnih stratega u Velikoj Britaniji, bivši profesionalni novinar, konsultant za marketing i autor brojnih profesionalnih članaka o komunikaciji, kao i predavač na katedri za digitalni marketing Fakulteta za medije i komunikacije u Beogradu. Pored knjige Čaj od šljiva, Džamić je napisao i knjigu Cvjećarnica u kući cveća, koja predstavlja kulturnu studiju o fenomenu jugoslovenskog uspeha stripa Alan Ford.

Serija događaja Na kafi sa… čiji je inicijator Srpski siti klub održava se od 2013. godine i do sada je organizovano deset gostovanja. Cilj serijala je da se članstvu Kluba i svim zainteresovanima predstave najuspešniji profesionalci iz Srbije koji rade u Velikoj Britaniji i Srbiji, kako bi se bolje upoznali sa trenutnim dešavanjima u oblasti iz koje dolaze.