Ovacije za "Braću po babine linije"

Komedija Braća po babine linije, koja je proteklih meseci bila jedan od najgledanijih filmova u Srbiji, premijerno je prikazana u Beču. Više od 1.500 gledalaca došlo je na premijeru srpskog filma u bioskop UCI Mileniumsiti, gde je sada na redovnom repertoaru, saznajemo od Vesne Dimitrijević.

Zbog ogromnog interesovanja premijera je održana u tri bioskopske dvorane, koje su bile ispunjene do poslednjeg mesta. Ovako veliki broj gledalaca viđa se retko, i to samo u slučaju premijere nekog holivudskog filma.

Nakon premijere, glumačka ekipa se poklonila publici, koja je glumce pozdravila dugim aplauzima i ovacijama.

Pred publikom na premijeri u Beču pojavio se scenarista, reditelj i tumač uloge Radašina- Radoš Bajić, Milorad Mandić Manda koji tumači lik Milašina, sin Dragan – Nenad Okanović i doktorka Ivana – Marija Petronijević.

Velike aplauze su dobile i unuke Radoša Bajića koje takođe glume u filmu – Sofija Jočić i Lenka Bajić.

Publika je bila oduševljena i diskusijom koja se vodila posle prikazivanja filma, a fotografisanje sa glumcima izazvalo je pometnju u austrijskom bioskopu UCI Kinowelt.

U razgovoru sa publikom, Radoš Bajić je kazao da je nije iznenađen što su tri sale bile nedovoljne za svu zainteresovanu srpsku publiku u Beču, jer, kako je izjavio „Beč je srpski grad“. Dodao je i to da je retko posećivao Beč, ali da će od sada to činiti češće.

Publika je iz bioskopske sale otišla zadovoljna, čemu svedoče izjave da je film bio odličan i da je dobro što je, ponovo srpski film u zvaničanom repertoaru austrijskog bioskopa.