Srbijada u Čikagu 2017

Tradicionalna manifestacija ,,Srbijada“ održana je od 1. do 3. septembra u Čikagu. Na sportskom turniru učestvovalo je više od 50 srpskih fudbalskih klubova iz Severne Amerike.

 Manifestacija okuplja srpsku zajednicu sa celog severnoameričkog kontinenta kroz turnir srpskih fudbalskih klubova sa teritorije SAD i Kanade. Domaćin ovogodišnje ,,Srbijade“ bio je fudbalski klub ,,Ujedinjeni Srbi“ iz Čikaga. Manifestacija je održana na imanju humanitarne organizacije Srpske bratske pomoći u Čikagu. Takmičenja u okviru turnira održana su u nekoliko kategorija, od pionira, seniora do veterana. Četvrtu pobedu u poslednjih pet godina na ovom turniru, odneo je Srpski sportski klub ,,Karađorđe“ iz Klivlenda, iz američke savezne države Ohajo.

Generalni konzulat u Čikagu, imao je svoj štand na ,,Srbijadi“ i posetioci su imali priliku da razgovaraju sa predstavnicima konzulata i dobiju odgovore na pitanja iz konzularne nadležnosti.

Planirano je da se sledeća ,,Srbijada“ održi u septembru 2018. godine, u Klivlendu, a domaćin će biti ovogodišnji pobednik, Sportski sportski klub ,,Karađorđe“.