Radio Vidovdan čuje ceo Hesen

radio-vidovdan-cuje-ceo-hesen

Z. Vicelarević

Uskoro dozvola za celu Nemačku: Bojan Regeljac

Radio Vidovdan iz Frankfurta koji je pre nešto više od godinu dana počeo da emituje program putem DAB Plus sistema, proširio je opseg emitovanja i od pre nekoliko dana muzika i vesti sa Balkana mogu da se preko DAB Plus sistema čuju i u južnom delu nemačke pokrajine Hesen.

– Naš program su donedavno pratili slušaoci u severnom delu pokrajine Hesen. Pre nekoliko dana smo dobili dozvolu za proširenje frekvencije, pa sada Radio Vidovdan mogu da čuju i naši zemljaci u južnom delu pokrajine, što znači da nas sada čuje ceo Hesen, od Kasela do Manhajma. Da podsetim vaše čitaoce i naše slušaoce da je DAB Plus sistem već ugrađen u radio aparate u svim automobilima koji su proizvedeni posle 2020. godine, a za one koji nemaju ovaj sistem, postoji adapter koji može da se nabavi kako bi mogli da nas čuju. Preko interneta se čujemo u gotovo celom svetu na www.radio-vidovdan.com
– kaže za “Vesti” Bojan Regeljac, glavni urednik Radio Vidovdana.

On dodaje da su odmah krenuli u pripremu zahteva kako bi dobili frekvenciju za celu Nemačku.

Dobra saradnja sa “Vestima”: Miloš Regeljac

– S proširenjem frekvencije proširiće se i naša slušanost – ističe Miloš Regeljac, direktor Radio Vidovdana i dodaje da će program u kome je muzika iz cele nekadašnje Jugoslavije, a danas regiona, moći još više da se sluša.

– Slušaju nas svi – Hrvati, Bošnjaci, Srbi, Crnogorci, Makedonci, pa i Rumuni, a nedavno nam se javio i jedan Slovenac da nas pohvali. Naš program je uglavnom sastavljen od muzike, jutarnjeg programa, dnevnog horoskopa i zanimljivosti iz celog sveta. Na svaki pun sat emitujemo informativnu emisiju u kojoj, između ostalog, prenosimo najzanimljivije informacije iz dnevnog lista “Vesti” s kojim imamo odličnu saradnju već duže vreme. Jutarnji program je prilagođen laganom buđenju sa uglavnom informacijama iz pokrajine Hesen ko je su bitne za neše zemljake.

Detaljnije