Poziv za školu istorije srpske kulture

Narodna biblioteka “Resavska škola” u Despotovcu poziva srpske studente i učenike završnih srednjih škola iz dijaspore i regiona da učestvuju u seminaru „Resavska škola istorije srpske kulture“ koji će se održati u Despotovcu na Resavi od 22. do 26. avgusta 2017. godine. Troškove programa, smeštaja i ishrane snosi organizator, dok troškove putovanja do Despotovca i nazad snose učesnici.

Program Škole je namenjen učenicima i studentima koji imaju afinitet prema humanističkim naukama i žele da steknu dodatna znanja iz nacionalne istorije,  jezika i književnosti, navodi organizator.

Narodna biblioteka  u Despotovcu realizuje projekat Škole toku trajanja Dana srpskoga duhovnog preobraženja, koji će se od 19 do 28. avgusta  2017. godine održati jubilarni,  25. put. Polaznicima Škole će biti omogućeno da prate najkvalitetnije večernje  programe (koncerte, pozorišne predstave, baletske nastupe, likovne izložbe) u okviru ove tradicionalne manifestacije.

Prva tri  dana biće organizovana prepodnevna i poslepodnevna predavanja u svečanoj sali Narodne biblioteke “Resavska škola” u Despotovcu, prema naukama ili naučnim oblastima. Četvrtog  dana predviđen je jednodnevni obilazak lokalnih turističkih znamenitosti, manastira Manasija, Resavske pećine i Lisine u pratnji akreditovanih vodiča. Poslednji dan je planiran za posetu i boravak polaznika na Međunarodnom viteškom festivalu “Džast aut” koji se treći put održava pod zidinama manastira Manasija i privlači izuzetno veliku pažnju turista iz čitave Srbije i inostranstva.

Na seminaru će biti učesnika iz više zemalja evropske dijaspore, a turistički ambijent resavskog kraja i znamenitosti koje će učesnici posetiti doprineće da boravak bude lep, ugodan i koristan.

Za sve dodatne informacije i prijavu, možete se obratiti Narodnoj biblioteci “Resavska škola” putem telefona  035 611 172 ili mejlom resavska.skola@gmail.com

Projekat  “Resavska škola istorije srpske kulture” je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.