Poziv Srbima s područja opštine Olovo u FBiH

Poziv Srbima s područja opštine Olovo u FBiH

28. februar 2022.
Aktuelno, Region, Vesti

2 Views

Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH poziva sve Srbe sa područja federalne opštine Olovo da se jave Kancelarijama za stručnu pravnu pomoć pri Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske ili kancelariji Odbora u Beogradu, s obzirom da je opština Olovo započela izlaganje zemljišta u srpskim naseljima u opštini Olovo. Sve adrese i brojeve telefona kancelarija za stručnu pravnu pomoć možete pronaći na sajtu www.srpskazemlja.org

Opštinska komisija za izlaganje u Olovu je objavila Oglas o početku izlaganja nekretnina za katastarsku opštinu Paklenik, u kojoj se nalaze naseljena mesta Radačići, Donji Drecelj, Gornji Drecelj, Čude Bjeliš i Paklenik.

Prema popisu stanovništva iz 1991 godine, u naseljenom mestu Radačići je živelo 108 Srba, bez drugih naroda. Površina naseljenog mesta Radačići je 13 km2. U naseljenom mestu Drecelj je živelo 257 Srba i 21 Bošnjak, površina naseljenog mesta je 19km2. U naseljenom mestu Čude je živelo 78 Srba i 85 Bošnjaka.

U javnom oglasu koji je objavila opština Olovo pozivaju se sva lica koja imaju nekretnine da se jave komisiji za izlaganje opštine Olovo i da sa sobom donesu sve pismene isprave koje služe za dokazivanje prava na nekretninama.

Kako stoji u javnom oglasu opštine Olovo, neodazivanje na javni oglas povlačiće zakonske posledice.

Da podsetimo, u Federaciji BiH pre početka uspostave zemljišne knjige izvrše postupak izlaganja opštinskog katastra, tako što se menja katastarsko stanje koristeći avio snimke i druge dokaze.

Osnovni nedostatak i ovog postupka je činjenica da pismene pozive ne šalju lično na adrese vlasnika, nego vlasnike pozivaju samo putem oglasa na oglasnoj tabli i oglasa u dnevnim novinama, iako Zakon o premeru i katastru nekretnina SRBiH i Uredba o izlaganju na javni uvid podataka izmere i katastarskog klasiranja nalaže lično pozivanje.

„Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH“

Kontakt/Viber/Whatsapp
+38765702375
+38765090040
Srbija/Srbija +381645145877
info@srpskazemlja.org
www.srpskazemlja.org

Slične objaveObaveštenje za udruženja koja učestvuju na Konkursu

28. februar 2022.Konkurs za sufinansiranje projekata za region

23. februar 2022.Konkurs za sufinansiranje projekata za dijasporu

23. februar 2022.

Check AlsoGujon ugostio studente iz Republike Srpske

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon ugostio je Mileta …

Original Article

(Visited 37 times, 1 visits today)