Povratak Jove Džo Pudara

POVRATAK JOVE DžO PUDARA

BEOGRAD 26/4/2005

Srpska profesionalna Bokserska federacija održala je konferenciju za novinare 23. 04. 2005. godine, u hotelu „Mažestik“ u Beogradu, pod pokroviteljstvom Ministarstva za dijasporu Vlade Republike Srbije.
Na konferenciji je zvanično potpisan ugovor između Srpske profesionalne Bokserske federacije i Jove Džo Pudara boksera super – teške kategorije koji će u naredne tri godine boksovati pod srpskom zastavom.

Jovo Džo Pudar (34), profesionalni bokser koji je tokom predhodne decenije imao 25 mečeva (22 pobede i 3 poraza) u Americi, vratio se u Beograd. Pudar je potpisao ugovor na tri godine sa predsednikom Srpske profesionalne Bokserske federacije Radomirom Rajom Božovićem. On je u SAD bio velika „bela“ nada među teškašima, a sada ima cilj da se domogne titule prvaka Evrope.

Skupu u beogradskom hotelu „Mažestik“ prisustvovali su pomoćnik ministra za dijasporu Miodrag Božović i pomoćnik ministra za trgovinu i turizam Stana Božović i funkcioneri SPBF: direktor prof dr Miroslav Popović, počasni predsednik Velizar đelić, generalni sekretar Luka Popović i potpredsednici Dragan đurišić i Slobodan Stojković.

Miroslav Popović je naglasio da je poslovni čovek iz Beograda, Željko Rutović, obećao značajnu finansijsku pomoć Pudaru, koji bi prvi meč u Srbiji trebao da ima 17. septembra u Novom Sadu.

Pomoćnik ministra za dijasporu Miodrag Božović je istakao da će Ministarstvo sve učiniti da pomogne našem profesionalcu, a 17. septembra očekujemo spektakl u Novom Sadu, s obzirom da Pudar nije poražen u poslednjih 6 mečeva.