Postavili visoke ciljeve

Glavni grad Austrije dobio je novi klub, koji je sebi zadao velike ciljeve. Naime, u sredu uvece osnovan je novi klub koji ce uskoro da se prijavi kao clan Zajednice jugoslovenskih i srpskih klubova u Becu, gde želi da se ukljuci u fudbalsko takmicenje.
Novi klub nosi ime „AFIY“ po sponzoru, jednog preduzeca iz Kraljeva, ciji je vlasnik Slobodan đerkovic.
U sredu uvece, u prostorijama Zajednice, održana je osnivacka skupština na kojoj je, uz prisustvo videnijih Jugoslovena, izabrano Predsedništvo.
Na mesto predsednika kluba izabran je Goran Batakov, ciji ce zamenik biti Božin Sudimac. Za sekretara izabrana je Bilja Paunovic, njen zamenik je Jugoslav Marinkovic, blagajnik poznata ugostiteljka Seka Hes, zamenik blagajnika Cazim Dedic-Miki, a na mesto referenta za sport i kulturu Miljan Ivanovic.

Borba za vrh

Kako najavljuje Batakov, iako je novajlija, u narednom prvenstvu klub nece nikome služiti za poboljšanje gol razlike, vec ce se boriti za sam vrh tabele. Naime, klub vec sada u svojim redovima broji cak osam imena u Jugoligi poznatih igraca.
đerkovic svojim sponzorstvom, koje je pomoglo osnivanju kluba, želi da pomogne našim gradanima u Austriji. NJegova najveca želja je da ovom donacijom iz domovine doprinese sprecavanju asimilacije naše dece i podseti omladinu na korene njihovih predaka, kroz druženja na sportskom i kulturnom polju.

U upravu novoformiranog kluba ušao je i estradni umetnik Ilija Joncic – „Mister Jon“.
Klub ce se, kako istice predsednik Batakov, narednih dana prijaviti policiji i Zajednici.
„AFIY“ planira da se vec u predstojecoj takmicarskoj sezoni ukljuci u becku Jugoligu.
Pored fudbala klub „AFIY“ planira osnivanje i drugih sekcija, od foklora do šaha, pri cemu ce glavni akcenat imati rad sa omladinom.
Inace želja sponzora Slobodana đerkovica je da se klub plasira u sam vrh becke Jugolige. Tako ce, kako najavljuje Batakov, poslednjeg dana prelaznog roka, 9.jula, „AFIDŽ“ registrovati jednog fudbalera cije ce ime „uplašiti“ protivnike.