Oprostajno vece konzulu Dr Zivoti Zivkovicu u Frankfurtu

Klubovi i udruženja naših gradana sa podrucja konzulata Frankfurt priredili su u subotu oproštajno vece dosadašnjem generalnom konzulu SRJ u gradu na Majni, profesoru dr Životi Živkovicu. Živkovic je na mestu „prvog državnog službenika“ u Frankfurtu proveo nepune tri godine i ostavio dubok, ako ne i najdublji trag u radu sa našim ljudima, delujuci, kako je u ime Zajednice srpskih i jugoslovenskih organizacija i klubova rekao njen predsednik Miodrag Stefanovic, ohrabrujuce i ujedinjujuce medu našim klubovima.
Izdvajajuci konzula Živkovica kao jednog od dva najbolja (uz Petra Babica) koji su minulih decenija službovali na ovom podrucju u Nemackoj, biznismen Niko Bojanic je rekao da je delovao u najteže vreme, vreme sankcija i rata, a da je usluge konzularnog odeljenja podigao na zavidan nivo. Uz sve to, od neugledne konzularne cekaonice uz pomoc sponzora napravljeno je komforno prijemno odeljenje i likovna galerija u kojoj je za kratko vremepriredeno desetak posecenih isložbi.
Konzulu Živkovicu zahvalnost na predanom radu izrazili su brojni klubovi iz Frankfurta, Ofenbaha, Hanaua, Bad Homburga, Langena, Visbadena, Majnca… kao i ovdašnji biznismeni.
Zahvaljujuci se na brojnim i lepim oproštajnim recima i poklonima dr Živkovic je rekao da je radeci na mestu generalnog konzula veliku pomoc imao u našim ljudima, medu kojima su on i clanovi njegove porodice stekli i prave prijatelje.
– Moju adresu u Nišu vam ostavljam, pa izvolite. Bicete mi dragi gosti – rekao je Živkovic.