Poslednji državni orden čovekoljublje, dodeljen dr Dušanu Vasiljeviću

POSLEDNjI ORDEN “čOVEKOLjUBLjE” SA POTPISOM MAROVIćA

Poslednji državni orden “čovekoljublje”, dodeljen ukazom predsednika SCG Svetozara Marovića, a na predlog Ministarstva za dijasporu Srbije, uručen je danas istaknutom stručnjaku stomatološke implantologije i jednom od osnivača Srpske crkvene opštine u Bremenu dr Dušanu Vasiljeviću (58).

Državni sekretar u Ministarstvu za dijasporu Aleksandar čotrić svečano je uručio orden Vasiljeviću, koji je jedan od osnivača implantologije i jedan od najboljih lekara specijalista u dijaspori.

Vasiljević je izrazio zadovoljstvo što je primio prizanje, ali ujedno i tugu što je poslednji koji prima orden i plaketu sa potpisom predsednika zajedničke države Srbije i Crne Gore.
Dr Vasiljević je bio jedini poslanik Socijaldemokratske partije Nemačke stranog porekla u Donjoj Saksoniji.

On je u vreme bombardovanja 1999. godine, u noći kada je bombardovana zgrada RTS u Beogradu, javno pocepao poslaničku knjižicu regionalne skupštine Vezer-Rems.
Na njegovu inicijativu 950 tona humanitarne pomoći je u proteklim godinama dopremljeno u Republiku Srpsku, na Kosovo i Metohiju, dečjoj bolnici u Tiršovoj i Institutu za majku i dete u Beogradu.

Vasiljević je član Saveta dijaspore za Nemačku i osnivač udruženja “Demokratija” za edukaciju madih u dijaspori.