Politika prema dijaspori

Ministar Dijaspore gospodin Sreckovic je u svojoj izjavi naveo da su nasi gradjani 50 godina smatrani kao politicki protivnici. To nije istina. Neka navede konkretno ko ih je tako smatrao?

Nase gradjane je bivsa SFRJ pomagala u mnogim pitanjima kao i materijalno-finasijski njihove klubove, udruzenja i sportska drustva. Meni je ovo licno poznato kao tadasnjem novinaru redakcija inostranih izdanja.
Tada su gradjani odlazili na rad u inosranstvo zbog nezaposlenosti, a ne iz politickoneprijatelsjkih razloga,mada je bio i jedan manji broj politickih emigranata, a stotine hiljada su bili imigranti iz ekonomskih razloga, a oni su uvek bili kao i danas privrzeni svojoj domovini i svome narodu.
Svi klubovi, savezi, udruzenja i sportska drustva nisu bili nikakva politicka niti partijska organizacija, nego skupo
nasih grdjana koji su negovali nas jezik, obicaje, kulturu,
u svome medjusobnom druzenju i upoznavanju.
Takvi su i danas Savezi Srba, mada ima i nekih klubova koji se osnivaju po politickim pripadnostima, ali oni i nisu uclanjeni u Saveze Srba u mnogim zemljama.
Ministar tada nije bio mozda niti rodjen, ili je isao u osnovnu skolu, radi cega je dao ovakvu nepropmisljenu po meni politikantsku izjavu, kako bih sebi podigao ugled
kao ministra Dijaspore.
Sve ovo sto pisem po drugi put o njegovoj izjavi neka svoju rec kazu nasi gradjani Prve, druge i trece generacije u inostranstvu koji o tome znaju licno mnogo vise od ministra Sreskvica, koji su sve protekle godine
doziveli i preziveli i koji i danas zive u inostranstvu, bez obzira, da li su se privremeno ili stalno iselili iz svoje domovine.
Neka on konkretno navede sta je on ucinio za Dijasporu kao njen minister i prijatelj. Neka predje sa reci na delo.
Pisao sam mu 2 puta da miinistarstvo bude izdavac moje
knjige od 100 decijih pesama za nasu decu, ali uopste
na moju molbi i predlog nje odgbvorio, mada za moj autorski rad nisamn zahtevao nikakav novac. Tako se isto odnosila i njegova prethodnica, gospodja ministrka
Milica Cubrilo.
Zivko Begovic