Peticija za smenu ambasadora u Beču Mihajla Kovača

Uprava i clanstvo SNO u Austriji, najbrojnije srpske organizacije u Evropi, zahteva neopozivu smenu ambasadora Srbije i Crne Gore u Becu gospodina Mihajla Kovaca.

Pored toga sto se amabasador Kovac do sada pokazao kao razbijac srpske kohezije i srpskog jedinstva u Austriji, deleci Srbe na podobne i nepodobne, ambasador Kovac postao je drski falsifikator istorijskih cinjenica, posle cega je neminovno njegovo povlacenje sa ambasadorske funkcije u Becu.

Naime, ambasada Srbije i Crne Gore nedavno je, u saradnji sa SPC, renovirala spomen obelezja srpskim internircima iz prvog svetskog rata u Nezideru i Bolgodosolju, u austrijskoj pokrajini Burgenland.

Prilikom renoviranja izvrsen je najgrublji falsifikat. Na novoj spomen ploci u Nezideru nigde se ne pominju srpske zrtve, nego na spomen ploci pise da tu leze “pali drugovi”! Da covek ne poveruje i da papir ne istrpi, ali ovaj drski falsifikat moraju i slepci da vide!

Ovakav falsifikat i drsko brisanje Srba nedopustivo je i predstavlja najlicemernije ruganje interniranim srpskim mucenicima u toku Prvog svetskog rata, a tu je, da podsetimo, sahranjeno 7500 Srba, a ne nikakvih “drugova”!
Pored toga sto zahtevamo smenu ambasadora Kovaca zbog ovog drskog falsifikata istorijskih cinjenica, takodje zahtevamo od Ambasade Srbije i Crne Gore i SPC, koji su bili inicijatori i izvodjaci renoviranja, da neizostavno vrate prvobitni natpis na kojem je pisalo da tu “POCIVA 7500 INTERNIRANIH SRPSKIH MUCENIKA IZ PRVOG SVETSKOG RATA”!

Na obnovljenom spomen obelezju u Bolgodosolju, u vidu Krsta, nema nikakvog natpisa, iako je istorijska cinjenica da je tu sahranjeno 21500 srpskih interniraca u Prvom svetskom ratu, a ovaj nemar izaziva zaprepascenje cak i Austrijanca Matijasa Kajna koji odrzava ovo masovno stratiste iz Prvog svestkog rata poslednjih 30 godina!
Ovakav neodgovoran odnos ambasadora Mihajla Kovaca prema nevinim srpskim zrtvama, ovakav grubi falsifikat istorijskih cinjenica tretiramo kao etnocidni terorizam od strane zvanicnog predstavnika maticne drzave koji je duzan da postuje istorijske cinjenice, a ne da ih drsko falsifikuje sa jasnim antisrpskim ciljem!

Iz ovih navedenih razloga uprava i clanstvo SRPSKE NARODNE ODBRANE (SNO) u Austriji, najbrojnije srpske organizacije u Evropi, zahteva NEOPOZIVU SMENU AMBASADORA MIHAJLA KOVACA!
SNO ce pokrenuti sudski proces pred austrijskim pravosudnim organima zbog ovog grubog skrnavljenja spomenika koji su pod zastitom austrijske drzave.

Zahtevamo od Ministarstva inostranih poslova Srbije i Crne Gore da nas obaveste o neposredno preduzetim merama i u slucaju oglusivanja i zadrzavanja Mihajla Kovaca na mesto ambasadora u Becu obavestavamo Va da cemo biti prinudjeni da organizujemo masovne srpske proteste ispred Ambasade Serbije i Crne Gore sve do povlacenja ambasadora Mihajla Kovaca iz Beca! SNO u Austriji