Otvoren „Štand pisaca iz dijaspore“ na 53. Beogradskom sajmu knjiga

Preko 30 naših pisaca iz dijaspore, uz kolege iz Srbije i mnogobrojne uvažene goste, okupilo se u ponedeljak 20. oktobra 2008. godine, na otvaranju „Štanda pisaca iz rasejanja“ koji zajednički organizuju Ministarstvo za dijasporu i Udruženje književnika Srbije.

Okupljene pisce i posetioce pozdravili su i zvanično otvorili štand državni sekretari u Ministarstvu za dijasporu Miodrag Jakšić i dr Predrag Tojić.

Otvaranju su prisustvovali Radovan Gajić iz Kanade, đorđe Nikolić i Mirjana Matarić iz Amerike, Radomir Putniković iz Velike Britanije, Vlastimir Stanisavljević Šarkamenac i Zorica Sentić iz Francuske, Milanka Mamula iz Italije, Eleonora Luthander i Dragan Mijailović iz Švedske, Slavica Mastikosa i Vladan Rakić iz Nemačke, Predrag Mandić iz Mađarske, Božidar Mitrović iz Rusije i mnogi drugi. Pored gostiju iz dijaspore, prisustvovali su i naši poznati književnici iz Srbije, Dragoslav Mihajlović, Radomir Andrić, Mićo Cvijetić, Dušanka Vrhovac, Radomir Mićunović, Predrag Bogdanović, Predrag Ostojić i drugi.

Na Beogradskom sajmu knjiga, od 20. do 26. oktobra, na „Štandu pisaca iz rasejanja“, u šest sajamskih dana, biće organizovano preko 40 promocija naših pisaca iz celog sveta, koji su tim povodom gosti srpske prestonice i matične države.

„Štand pisaca iz rasejanja“, na kome će biti organizovane svakodnevne promocije, u periodu od 12 do 17 sati, nalazi se u Hali 14 Beogradskog sajma, na uglu ulica Meše Selimovića i Branka ćopića.