NOVA VLADA

NOVA VLADA

– Otvaram konferenciju za novinare na kojoj će vam se obratiti mandatar nove vlade. Posle njegovog izlaganja možete da postavite pitanja.
– Sa zadovoljstvom vas obaveštavam da je napokon formirana Vlada Srbije. Sada svi možemo da odahnemo jer je rešena velika politička i državna kriza. Bili ste svedoci da smo u proteklom razdoblju imali mnogo problema i nesporazuma, ali najzad je pobedio dogovor.
– Setićete se, svakako, da su posle izbora razmatrane razne opcije, da su stranke iznosile svoje predloge, ponekad vrlo kontradiktorne, da su menjale stavove, da je bilo mnogo inaćenja i zatezanja. U pojedinim trenucima nije se znalo ko se za šta zalaže, jer su predstavnici jedne stranke pre podne govorili jedno, u vreme ručka drugo, a oko drugog TV Dnevnika nešto sasvim treće. Bilo je i oprečnih izjava unutar stranaka i koalicija, po principu ko u klin, ko u ploču…
Ali, Bogu hvala, rešili smo sva sporna pitanja.
Na kraju su svi po malo popustili i usvojili program Vlade. Niko, naravno, nije u potpunosti zadovoljan sastavom kabineta, ali najbitnije je da se zna ko su novi ministri. Pokazali smo međunarodnoj zajednici da sami možemo da rešavamo svoje probleme i da nam nisu bile potrebne njihove dobre usluge. Takođe, postigli smo uspeh jer smo vladin kabinet formirali bez učešća opozicionih stranaka. Sada, posle svih muka, možemo da se okrenemo budućnosti.
– Gospodine premijeru, koji će biti prvi potez nove vlade?
– S obzirom na to da su od poslednjih izbora protekle četiri godine, Vlada predlaže da se odmah raspišu novi parlamentarni izbori.

Aleksandar Čotrić

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.