NOVA VLADA

NOVA VLADA

– Otvaram konferenciju za novinare na kojoj će vam se obratiti mandatar nove vlade. Posle njegovog izlaganja možete da postavite pitanja.
– Sa zadovoljstvom vas obaveštavam da je napokon formirana Vlada Srbije. Sada svi možemo da odahnemo jer je rešena velika politička i državna kriza. Bili ste svedoci da smo u proteklom razdoblju imali mnogo problema i nesporazuma, ali najzad je pobedio dogovor.
– Setićete se, svakako, da su posle izbora razmatrane razne opcije, da su stranke iznosile svoje predloge, ponekad vrlo kontradiktorne, da su menjale stavove, da je bilo mnogo inaćenja i zatezanja. U pojedinim trenucima nije se znalo ko se za šta zalaže, jer su predstavnici jedne stranke pre podne govorili jedno, u vreme ručka drugo, a oko drugog TV Dnevnika nešto sasvim treće. Bilo je i oprečnih izjava unutar stranaka i koalicija, po principu ko u klin, ko u ploču…
Ali, Bogu hvala, rešili smo sva sporna pitanja.
Na kraju su svi po malo popustili i usvojili program Vlade. Niko, naravno, nije u potpunosti zadovoljan sastavom kabineta, ali najbitnije je da se zna ko su novi ministri. Pokazali smo međunarodnoj zajednici da sami možemo da rešavamo svoje probleme i da nam nisu bile potrebne njihove dobre usluge. Takođe, postigli smo uspeh jer smo vladin kabinet formirali bez učešća opozicionih stranaka. Sada, posle svih muka, možemo da se okrenemo budućnosti.
– Gospodine premijeru, koji će biti prvi potez nove vlade?
– S obzirom na to da su od poslednjih izbora protekle četiri godine, Vlada predlaže da se odmah raspišu novi parlamentarni izbori.

Aleksandar Čotrić