Naši susreti: Olga Ravasi

Zadivljujući spoj umetničke duše, univerzitetskog znanja i afiniteta prema problemima savremenog sveta, stvorili su u njoj samouverenu i kompletnu ličnost. 

Iako balerina po svom primarnom, mladalačkom opredeljenju, dr Olga Ravasi danas je visoko pozicionirana u veoma odgovornoj društvenoj delatnosti u Americi, koja nema dodira sa umetnošću.

Izaslanik je i Specijalni cavetnik za Balkan i međunarodne odnose Generalnog Sekretara Inter Port Policije, značajne američke internacionalne organizacije koja se bavi terorizmom i transnacionalnim kriminalom.

Ona pripada najvišem intelektualnom, akademskom establišmentu srpske dijaspore. Profesor je političkih nauka na Okton koledžu u Čikagu. Predstavlja Srpsko-Američku Asocijaciju, novoformiranu organizaciju koja se bavi generalnim odnosima srpske dijaspore prema Srbiji i Republici Srpskoj.

Veza sa maticom nalazi svoj odraz u permanentnim poslovnim kontaktima i učestalim dolascima u Beograd, njen rodni grad, za koji je vezuje emotivna porodična priča i odakle kreće njen životni put.

Upoznajte Olgu Ravasi, ženu koja zna kako se spajaju matica i dijaspora.

Autor emisije mr Mirjana Raičević Tasić