Na startu sve generacije

na-startu-sve-generacije

M. Milanović

Svake godine sve brojniji: Takmičari i posmatrači

Tokom cele školske godine sportski duh učenika Dopunske nastave na srpskom širio se dvorištima škola pariskog regiona da bi sve kulminiralo na Krosu RTS, koji je nedavno organizovan u Vansenskoj šumi kraj Pariz. Na ovogodišnjem krosu trčalo je 120 učenika svih uzrasta, a njihova nadmetanja pratilo je oko 300 posetilaca od kojih su neki na kraju učestvovali u trci zadovoljstva.

Učenici su bili podeljeni u tri uzrasne kategorije (mlađa, srednja i starija) po polovima, a prva mesta zauzeli su Jovan Ćulafić, Elena Knežević, Andrea Kobiljski, Anđela Đaković, Nemanja Leličanin i Anđela Duval Lazić.

Jedna od trka

Posle trka po uzrastima na stazi od dvadesetak metara našli su se najmlađi mališani, a njihova trka je izazvala ovacije svih prisutnih. Zatim je održana trka zadovoljstva u kojoj su učestvovali roditelji i nastavnice.

Zaslužila pehar: Elena Knežević

Kao i prošle godine kros su organizovale nastavnice Blaženka Trivunčić, Ljiljana Simić, Katarina Strailović, Slavica Milić, Snežana Vojkanović i Milija Jevremović. Veliku podršku realizaciji krosa pružio je Savet roditelja u Bondiju i Dransiju na čelu sa Nikolom Grgićem, koji je obezbedio štampanje diploma, pehare i medalje za najbrže mališane.

Ovo tradicionalno takmičenje upotpunila je divna atmosfera protkana druženjem i igrom. Inače, ova manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Srbije.

Detaljnije