Molba za sponzorstvom povodom Bjenala umetnosti u Firenci

Postovanje,

Molim Vas da mi izadjete u susret u vezi sponzorstva mog izlaganja slika na cetvrtom Internacionalnom Bjenalu umetnosti u Firenci koje ce se odrzati od 6 – 14.12.2003. u prostoru cuvene tvrdjave Fortezza da Basso u Firenci.

Zovem se Borko Petrovic i akademski sam slikar iz Beograda. 27.01.2003. dobio sam zvanicni poziv da ucestvujem na ovogodisnjem cetvrtom Bjenalu umetnosti u Firenci. Izlozba je organizovana od strane Arte Studia i pod pokroviteljstvom je opstine grada Firence, Ministarsta kulture Italije, Ministarstva inostranih poslova Italije…
Na ogromnom izlozbenom prostoru od oko 35.000 m/2 i ove godine preko 600 umetnika, slikara, skulptora i fotografa iz preko 40 nacija u svetu ucestvovace na ovoj najvecoj izlozbi savremene umetnosti. Ucesce na ovakovom jednom dogadjaju moze biti iskljucivo na osnovu nominacije tj. predloga strucnog zirija i ovo cetvrto Bjenale, kao i prethodna tri je zapravo jedan veliki umetnicki dogadjaj i susret koji nikako nema komercijalni karakter. To je zapravo jedna velika mogucnost da se razmene dragocena iskustva na polju unetnosti i forum gde vec poznati i priznati umetnici iz celog sveta mogu susresti druge umetnike, kriticare i kao i samu publiku. To jedan veliki skup umetnika iz celog sveta koji su na osnovu ostre selekcije dobili mogucnost da izlazu na ovom internacionalnom forumu i da na najbolji moguci nacin predstave svoju zemlju.

Svrha Bjenala je da omoguci konkretnu podrsku svim izlagacima umetnicima i da pruzi mogucnost velikom broju talentovanih umetnika da izloze svoja poslednja um. dela kao i da se upoznaju sa najnovijim desavanjima na polju umetnosti. Na kraju samog Bjenala, Internacionalni ziri ce nagraditi pobednike ovog dogadjaja u polju slikarstva, skulpture i graficke um. sa nagradom ” Lorenzo Il Magnifico” i ” Lorenzo il Magnifico Prizew for Lifetime Achievement” U saradnji sa Ujedinjenim nacijama Bjenale je takodje i zvanicni ucesnik programa “Dijalog izmedju civilizacija” .Sustina ovog programa je sadrzana u recima generalnog sekretara UN Kofi Anana koji kaze:
” Ja verujem da je dijalog jedna mogucnost da ljudi razlicitih kultura i tradicija upoznaju bolje jedni druge, bez obzira da li oni zive na suprotnim stranama sveta ili mozda u istoj ulici .”

Cetvrto Internacionalno Bjenale Savremene umetnosti u Firenci bice uvecano sa izlozbama um. dela internacionalnih umetnika i bice propracen sa bogatim programom koncerata, zajednickih izlozbi, prijateljskih sustreta i specijalnih veceri koje ce biti rezervisane samo za ucesnike Bjenala.Prosle godine podrsku i ucesce na samom Bjenalu imao je i princ od Velsa – princ Carls, kao i mnoge druge poznate licnosti.

Kako vecina ucesnika Bjenala uvek ima podrsku za svoj dolazak od strane jednog ili vise sponzora, ja Vas ovim putem molim da mi pomognete oko placanja participacije za ucesce koje iznosi 1800 evra . Ja se sponzoru mogu oduziti davanjem na poklon svojih dela ili u bilo kom drugom obliku koji moze da pomogne sponzoru u marketinske svrhe. Posto sam puno puta do sada bio u prilici da na ovakve i slicne ponude odustajem zbog toga sto smo bili u situaciji pod sankcijama ili zbog nemanja sredstava, molim Vas da mi pomognete da ovoga puta zajednickim snagama popravimo imidz nase zemlje . Posto za prihvatanje ucesca na ovom dogadjaju moram potpisati dokumente koji su i poslati najkasnije 30 dana od dana primanja zvanicnog poziva molim Vas da mi odgovor date u najkracem mogucem roku. Sve informacije o cetvrtom Internacionalnom Bjenalu savremene umetnosti mozete dobiti na web adresi: http://www.artestudio.net e-mail: info@artestudio.net ili
tel: +39-055-4633385 fax: +39-055-486034
Ukoliko sau Vam potrebna bilo kakva dodatna dokumenta, molim Vas kontaktirajte me.

U nadi da cete mi brzo dati svoj odgovor,

S postovanjem,
Borko Petrovic

Adresa: Slavoljuba Vuksanovica 14/25, 11000 Beograd
tel: 011 / 583 – 893
fax: 011 / 658 – 701
mobilni: 064 155-3001

BIOGRAFIJA:

Ime: Borko Petrovic
Godina rodjenja: 31.03. 1971.
Adresa: Slavoljuba Vuksanovica 14 / 25 , 11000 Beograd
Telefon: 011/ 583 893
Mobilni telefon: 064 1553001
email: borkop@eunet.yu

Rodjen 31.3.1971.god u Beogradu. 1989.god. zavrsio Skolu za industrisko oblikovanje i dizajn u Beogradu.
1996.god diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu.2000.god primljen u Udruzenje
likovnih umetnika Srbije – ULUS..

Zajenicke izlozbe:
1994. – Agora Gallery, SOHO, New York
1999. – VMA Galerija u Beogradu zajedno sa vodecim srpskim slikarima
2000. – Izlozba novoprimljenih clanova ULUS-a
2000. – Umetnicki paviljon “Cvijeta Zuzoric” , Beograd
2000. – Galerija “Sopocanska vidjenja”, Novi Pazar
2000. – Galerija kulturnog centra “Gradac”, Raska
2000. – Art Expo 2000 – Belgrade

Samostalne izlozbe:
1997 -bioskop “Jadran “povodom premijere filma ” The Great Expectations” u organizaciji BANDUR FILMA
1998. – Galerija MOST, Podgorica
2001. – GalerijaDom omladine Velika Plana
2001 -La Mansarde de Veyrier Gallery, Geneve, Suisse
2002. – Fonds de decoration, easel at Grand-Donzel, Geneva, Swiss

Ostvareni ugovori:
1998. – Potpisan ugovor sa agencijom SI.Internacional, New York, USA
1999. – Potpisan ugovor sa Priors Contemporary Fine Art Gallery, U.K
2000. – Potpisan ugovor sa Kimberley T. Gallery at The Bronze Works, Shelton, WA, USA
2000. – Potpisan ugovor sa Carmel Art Enterprises, Carmel, California, USA