Molba za pomoc

Pozdrav iz Zajecara,

Obracam vam se u ime crkvene opštine Zajecar sa molbom za malu pomoc u realizaciji projekta koju je naša eparhija zapocela. Evo o cemu se radi:
Blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa timockog G. Justina pokrenuta je akcija da se crkvena porta posle cetiri decenije ogradi. Time se ispravlja nepravda naneta našoj crkvi od strane bivše komunisticke vlasti koja je ogradu uklonila i deo crkvenog zemljišta uzurpirala. Zahvaljujuci novim demokratskim vlastima dobijene su neophodne dozvole i zapoceti su radovi na izgradnji ograde.
Medutim, dogodilo nam se iskušenje da nam se upali zvonik. Izgorela je cela unutrašnjost zvonika, kupola je veoma oštecena, tako da trenutno u našoj crkvi zvona ne zvone. Ako se tome pridoda i veoma loše stanje u kome se nalazi naš hram Rodenja Presvete Bogorodice može se konstatovati da ne postoje ni minimalni uslovi za nesmetano bogosluženje.
Želja je svih nas da se crkvenoj opštini u Zajecaru vrati dostojanstvo koje joj pripada jer je naš hram sedište timockih episkopa vec gotovo dva veka.
Medutim, ovaj poduhvat nismo u stanju sami da sprovedemo i svaka pomoc nam je dragocena.
U vezi sa svim ovim navedenim ja vas molim da nam pomognete da za našu akciju kao i za dogadaje koji su se desili cuje što veci broj vernika i ljudi koji koji su spremni da nam pomognu. Internet je za to jedan od najboljih nacina.
Uskoro ce se ažurirati i naš sajt www.spc.yu/timocka/ pa ce zainteresovani moci sve informacije da saznaju na njemu.
Ukoliko imate mogucnosti da nam pomognete ja vas molim da me kontaktirate na e-mail bobanjoksimovic@hotmail.com kako bih vam poslao ove podatke.

Unapred zahvalalan: Boban Joksimovic

Sa blagoslovom starešine hrama
jereja Tomislava Stankovica